Elecom kártyaolvasók és belevalók


Szerző: Kov | Dátum: 2010-12-06 12:51:55 | Rovat: Multimédia


Memóriakártyák és kiegészítőik soha nem látott dömpingben:


A memóriakártyák megjelenésükkor még igazi kuriózumnak számítottak, kapacitásuk pedig elég szerény volt. Mai életünk viszont már elképzelhetetlen nélkülük, fényképezőgépben, mobiltelefonban, videokamerában, digitális képkeretben és még megannyi kütyüben ott lapulnak, elengedhetetlen tartozékai életünknek. Amennyiben adatot szeretnénk kinyerni az apró műanyag lapokról, akkor valahogy összeköttetést kell biztosítani számukra, mondjuk egy számítógéppel. Az eszközök általában USB porton keresztül képesek ezt a kapcsolatot megteremteni, viszont a memóriák írási/olvasási tempóját aligha tudják kihajtani. Ekkor jön jól egy célhardver, a kártyaolvasó.


Elecom MR-C25 és MR-C27 kártyaolvasók

Elecom MR-C25 és MR-C27 kártyaolvasók


Az Elecom kínálatát 3 ügyes kis olvasóval bővítette, melyek a nem túl beszédes MR-C25, MR-C26 és MR-C27 nevet viselik. Az MR-C25 kifejezetten laptop felhasználóknak készült, tervezésénél arra törekedtek, hogy minél „láthatatlanabb” legyen. Hogy ne meredezzen ki a notebook oldalából, a csatlakozó rendhagyó módon 180 fokkal elforgatva került az eszközre. A gyártó állítása szerint így nem válik használhatatlanná a többi USB port, mint sok más eszköz esetén. Aztán hogy az ellenkező irányban vajon mit fog eltakarni, az már egy másik kérdés. Összesen 19 féle kártyával kompatibilis, a listában többek között microSD / SD / SDXC formátumok is szerepelnek. Tempóját csak az USB átviteli sebessége korlátozhatja (480 Mbps (USB2.0), 12Mbps (USB1.1)).


Elecom MR-C27 - ötletes

Elecom MR-C27 - egyszerre több SD-t is megeszik


Az MR-C26 és MR-C27 megjelenése nagyon hasonló, a design egy egyszerű kocka forma. A könnyebb szállíthatóság végett az összekötő kábel lecsatlakoztatható. A támogatott formátumok listáján az MR-C26 esetében SD / SDHC / microSD / microSDHC / miniSD / MemoryStick Card szerepel, a megfelelő rések mellett pedig 3db USB2.0 port is található, tehát USB Hub-ként is funkcionál. Az MR-C27 egy kifejezetten SD kártyás eszköz (SD / microSD / microSDHC / miniSD), akár egyszerre 4 adathordozóval is bűvészkedhetünk. A kártyaolvasók vételára rendre kb. 41$, 45$ és 47$.


Szemezgessünk kicsit az SD kártyák piacáról is, hogy manapság mit lehetne beletuszkolni a fent említett okosságokba. Itt van például a Hoodman RAW STEEL SDHC kártyája, mely elsősorban nem szédületes tempóval csábítja a vásárlókat (bár Class 10 minősítése azért a legtöbb esetben elégséges. ), hanem strapabírásával. Erről gondoskodik a névadó acél betét és a megerősített burkolat. A Sony SDHC trió (8GB (SF-8NX), 16GB (SF-16NX) és 32GB (SF-32NX)) tagjai már kompatibilisek az SD 3.0 specifikációival és valamivel nagyobb sebességgel munkálkodnak (22 MB/s), teszik mindezt $74, $147 és $283 áron.


Sony, RAW STEEL és Panasonic SDHC memóriakártyák

Sony, RAW STEEL és Panasonic SDHC memóriakártyák


Akinek azonban még ez is kevés, annak ott a Panasonic RP-SDY08G és RP-SDY16G (8 és 16 GB), melyek akár a 60MB/s-os adatátviteli tempót is képesek tartani. Ezen kívül különböző technológiák (Super Intelligent Controller (SICS), Power Failure Protection) gondoskodnak az adatok védelméről és biztonságáról. Vételára egyelőre ismeretlen, de biztosan nem lesz olcsó mulatság.A hírhez kapcsolódó termékek és azok ára:


Aqua Electromax: Silicon Power 8GB SD HC kártya Class 10 >> 4.915 Ft


Bluechip: Sharkoon Media Reader S Kártyaolvasó Fekete >> 1.500 Ft


PChelpline: Kingston SD micro memória kártya 8GB >> 4.455 Ft
Címkék:  Elecom, kártyaolvasó, SD, SDHC, Sony, Panasonic, memória kártya


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva