Beton PC keményfejűeknek (Concretronic PC)


Szerző: Kov | Dátum: 2010-12-03 10:54:53 | Rovat: Tuning


Szokatlan burkolat számítógépeknek:


A számítógépes moddingban az a szép, hogy szabályoktól és konvencióktól mentesen mindenki kedvére dagonyázhat saját kreativitásában. Persze vannak irányvonalak, melyek mentén a kezdők is elkezdhetnek saját masinákat építeni, azonban nem ritka, hogy egyesek letérnek a kijárt útról. Amennyiben az anyaghasználatot nézzük, akkor általában fém, fa és műanyag (elsősorban plexi) szokott szerepelni a listában, viszont szinte bármit képesek felhasználni a modderek, ami csak a kezük ügyébe akad, a sörös hordótól a kézzel festett selyemig sok mindennel találkoztam már.


Concretronic PC - nem túl kecses, ellenben tekintélyt parancsoló

Concretronic PC - nem túl kecses, ellenben tekintélyt parancsoló


D. Heiße úgy döntött, hogy valami egészen új anyaggal fog kísérletezni, egészen pontosan betonnal. Igen, nem elírás, beton: szürke, nehéz és fáj, ha a lábadra ejted. A készítő legutóbbi projektje egy egész farönkbe faragott PC volt, így sejteni lehetett, hogy a következő munkája is tartogatni fog némi furcsaságot, természetesen jó értelemben.


Concretronic PC - beton adattárolók

Concretronic PC - beton adattárolók


A Concretronic PC felültét egyetlen összefüggő, hatalmas beton réteg fedi, melynek kialakítása nem kevés időt és szakértelmet igényelt. Először egy vázat készített acél lapokból, ami a hardverek védelmén túl a végső forma kialakításában is segítettek. Erre gondosan forrasztott, kézzel készült vasalat került, majd végül következhetett a beton öntése.


Figyelemre méltó, hogy a készítő képes volt olyan zsalu rendszert készíteni, ami nem csak, hogy kibírta a beton száradásakor fellépő deformálódást, hanem végeredményként szép, könnyen igazítható felületet is biztosított. Emellett, ha megnézitek a galériában található képeket láthatjátok, hogy a kész beton szerkezetet csiszolgatni kellett itt-ott; ennek ellenére sem egy repedés, sem egy egészen apró hiba nem rontja az összképet.


Concretronic PC - diszkrét fénytechnika

Concretronic PC - diszkrét fénytechnika


A ház teteje és egyik oldala plexi ablakot kapott, hogy a beltérben is gyönyörködhessünk. Még a power és reset gombokat is egy-egy betontégla képzi, valamint a HDD és SSD is kapott egy szépen megmunkált beton burkolatot. A ház kilátszó fém felületei fehér porfestést kaptak, a világítás is ehhez igazítva egyszerűen fehér. A végeredmény engem meggyőzött, mind az ötlet, mind a kivitelezés minősége figyelemre méltó! (Arról sajnos sehol sincs információ, hogy a kész szerkezet hány kilót nyom, így csak sejteni lehet, hogy legalább 30 kilós a cucc; noh igen, nem egy klasszikus LAN kellék.)Beton PC keményfejűeknek - galéria:

Beton PC keményfejűeknek (Concretronic PC) Beton PC keményfejűeknek (Concretronic PC) Beton PC keményfejűeknek (Concretronic PC) Beton PC keményfejűeknek (Concretronic PC) Beton PC keményfejűeknek (Concretronic PC) Beton PC keményfejűeknek (Concretronic PC) Beton PC keményfejűeknek (Concretronic PC) Beton PC keményfejűeknek (Concretronic PC) Beton PC keményfejűeknek (Concretronic PC) Beton PC keményfejűeknek (Concretronic PC) Beton PC keményfejűeknek (Concretronic PC) Beton PC keményfejűeknek (Concretronic PC) Beton PC keményfejűeknek (Concretronic PC) Beton PC keményfejűeknek (Concretronic PC) Beton PC keményfejűeknek (Concretronic PC) Beton PC keményfejűeknek (Concretronic PC) Beton PC keményfejűeknek (Concretronic PC) Beton PC keményfejűeknek (Concretronic PC) Beton PC keményfejűeknek (Concretronic PC) Beton PC keményfejűeknek (Concretronic PC) Beton PC keményfejűeknek (Concretronic PC) Beton PC keményfejűeknek (Concretronic PC) Beton PC keményfejűeknek (Concretronic PC) Beton PC keményfejűeknek (Concretronic PC) Beton PC keményfejűeknek (Concretronic PC) Beton PC keményfejűeknek (Concretronic PC)

A hírhez kapcsolódó termékek, avagy ha nincs kedved moddolni:


Aqua Electromax: BitfenixColossus Big-Tower táp nélküli ház >> 47.055 Ft


Bluechip: Thermaltake Element V NVIDIA Edition VL200N1W2ZD >> 46.190 Ft


PChelpline: Thermaltake VH6000BWSD Armor + fekete ablakos ház >> 49.440 Ft
Címkék:  modding, PC mod, beton, nehéz, Concrtetronic


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva