Cooler Master CM690 II és HAF X házak - nVidia kiadás


Szerző: Umbra | Dátum: 2010-11-30 17:51:05 | Rovat: Hardver


Cooler Master HAF X nVidia Edition - drága rendszerekhez:


Ára alapján úgy tűnik, hogy SLI rendszerekhez (több nVidia GeForce videokártya egy alaplapban) készült a Cooler Master HAF X számítógépháza, legalábbis erre utal a 210 eurós vételár, ami egyáltalán nem nevezhető kevésnek. (Lássuk be; valószínűtlen hogy egy Core i3 + GTS 450 gépre pályázó vevő 58.000 Ft-os dobozba szereli be a középkategóriás hardvereket.)


Cooler Master HAF X nVidia Edition

Cooler Master HAF X nVidia Edition számítógépház


Itt van tehát a Cooler Master HAF X nVidia kiadása, ami tulajdonképpen az utolsó csavarig azonos a gyártó korábban megjelent HAF X nagytornyával. A különbség mindössze annyi, hogy az új jövevény zöld-fekete színezést kapott, ami persze kétségkívül minden nVidia fanatikus szívét megdobogtatja. A rend kedvéért azért gyorsan fussuk át, mit is kínál a HAF X nVidia Edition extrák, szellőzés, szerelhetőség és méretek terén:


Extrából mindjárt az elején van kettő is, méghozzá USB 3.0 előlapi kivezetés és a gép megbontása nélkül cserélhető HDD keret képében. Nem kifejezetten extra, azonban felettébb praktikus az oldallapba szerelt 200mm-es ventilátor, amit úgy helyeztek el a Cooler Master mérnökei, hogy direktben a videokártyá(ka)t szellőztesse. Ha már áttértünk a hűtésre maradjunk is itt: a CM HAF X nV Edition-ben találunk még elől (1x 230mm LED) hátul (1x 140mm) és felül (2x 200mm) is légkeverőket.


Cooler Master HAF X nVidia Edition

Cooler Master HAF X - főbb elemek


Említést érdemel még a kényelmes szerelhetőség, amit csavarmentesen mozgatható HDD és optikai meghajtó helyek, valamint korrekt kábel elvezető rendszer teszt tökéletessé. Ami a méreteket illeti, egészen biztos, hogy minden elfér a toronyban, hiszen nem csak a standard ATX, hanem az E-ATX és a Gigabyte által használt XL-ATX méreteket is támogatja. Videokártyából legfeljebb 342mm hosszúval számolhatunk (talán a HD5970 kivételével minden rövidebb, de micsoda dolog lenne Radeon-t tenni egy nVidia toronyba), míg a processzorhűtő magassága legfeljebb 190mm lehet.Cooler Master CM 690 II Advanced nVidia Edition - megéri a pénzét:


Hasonlóan a fent bemutatott óriáshoz, a CM 690 II Advanced is megjelent nVidia színvilággal. Igaz, itt kicsit visszafogottabb nV külsőt kapunk, de azért az oldallapba épített nV logo, illetve az előlapi nVIDIA felirat jól jelzi, nem átlagos dobozzal van dolgunk.


Cooler Master CM 690 II Advanced nVidia Edition

Cooler Master CM 690 II Advanced nVidia Edition számítógépház


A 214.5 x 511.8 x 528.8 mm-es újdonság méretei alapján normál torony, súlya 9,19 kg. Túl sok újdonság a belső teret illetően itt sincs, azonban az nVidia kiadás kapcsán a gyártó több dologra is felhívja a figyelmet. Ilyen például az előlapi SATA X-dock HDD hely, a csavarmentesen szerelhető HDD keret (ami stílszerűen zöld pántokat kapott), a kifejezetten nVidia videokártyákhoz kialakított VGA ház, illetve a szokás szerint jól átgondolt hűtés.


Erre (mármint a jó hűtésre) szükség is lesz, hiszen ha két GTX 580 kerül a Cooler Master CM 690 II Advanced nVidia Edition belsejébe, minden egyes ventilátor kincset ér majd. Természetesen a coolerekből nincs is hiány, már alapesetben egy 140mm-es venti dolgozik az előlapban (naná, hogy zölden világít), illetve egy 120mm-es légkeverő lakik hátul, egy 140mm-es egység pedig a tetőben kapott helyet. Aki szeretne, az további ventilátorokat helyezhet el oldalt (2x 120mm), a HDD-k előtt (1x 120mm), a tető részben (2x 140mm), illetve a jobb oldalon és a videokártyák mellett (mindkét esetben 1x 80mm).


Cooler Master CM 690 II Advanced nVidia Edition

Cooler Master CM 690 II Advanced nVidia Edition - lényeges részek


Mivel a Cooler Master CM 690 II Advanced nVidia Edition kisebb és valamivel visszafogottabb is, mint a HAF X, a gyártó jóval kevesebbet kér érte. A CM 690 zöld-fekete változata már 110 euróért a miénk lehet, ráadásul ha nem akarjuk kivárni a hazai megjelenést, akár közvetlenül az nVidia shopjából is rendelhetünk egyet.


Cooler Master CM690 II és HAF X házak - nVidia kiadás - galéria:

Cooler Master CM690 II és HAF X házak - nVidia Edition Cooler Master HAF X nVidia Edition - adatlap Cooler Master HAF X nVidia Edition - adatlap Cooler Master HAF X nVidia Edition - adatlap Cooler Master HAF X nVidia Edition - adatlap Cooler Master HAF X nVidia Edition Cooler Master HAF X nVidia Edition Cooler Master HAF X nVidia Edition Cooler Master HAF X nVidia Edition Cooler Master HAF X nVidia Edition Cooler Master CM690 II Advanced nVidia Edition - adatlap Cooler Master CM690 II Advanced nVidia Edition - adatlap Cooler Master CM690 II Advanced nVidia Edition - adatlap Cooler Master CM690 II Advanced nVidia Edition Cooler Master CM690 II Advanced nVidia Edition Cooler Master CM690 II Advanced nVidia Edition Cooler Master CM690 II Advanced nVidia Edition Cooler Master CM690 II Advanced nVidia Edition Cooler Master CM690 II Advanced nVidia Edition


A hírhez kapcsolódó termékek és azok ára:


Aqua Electromax: Cooler Master CM 690 II fekete ház >> 28.800 Ft


Bluechip: Cooler Master RC-942-KKN1 HAF X Fekete >> 51.990 Ft


PChelpline: Thermaltake VJ400G1N2ZD V9 fekete ház >> 23.163 Ft
Címkék:  Cooler Master, HAF X, CM690 II, számítógépház, nVidia, ház


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva