Sunbeamtech Rheosmart ventilátorvezérlők


Szerző: Kov | Dátum: 2010-11-09 20:42:56 | Rovat: Hardver


Sunbeamtech - tartsuk kézben az irányítást:


A technológia mai állása szerint még egy darabig bele kell törődnünk abba a gondolatba, hogy az átlagos számítógépeket aktív hűtéssel, tehát ventilátorok alkalmazásával kell működtetnünk.

Financiális szempontból nincs is ezzel semmi gond, lévén filléres megoldás a borda + légkeverő kombináció, de a zaj szempontjából már nem ilyen rózsás a helyzet. Ilyenkor csak egy dolgot tehetünk, megpróbáljuk kihozni a maximumot abból, amink van: eltávolítunk a levegő útjából minden felesleges akadályt, és minimalizáljuk a fordulatszámot. Bár a feladat megfelelő támogatottság mellett szoftveresen is elvégezhető, de sokan úgy vallják, hogy nincs jobb a hardveres megvalósításnál, és több szempontból igazuk is van.


Sunbeamtech Rheosmart PCI

Sunbeamtech Rheosmart PCI


Ebben lehet segítségünkre a Sunbeamtech legújabb ventilátorvezérlő szériája, a Rheosmart. A család legegyszerűbb tagja, a Rheosmart PCI ügyes kis szerkezet. Az egész vezérkő elfér egy PCI takarólemezen, melyből egy potméter és egy kapcsoló ágaskodik. Előnye, hogy képes 3 pines ventilátorokat is PWM vezérlésűvé varázsolni, már amennyiben az alaplap képes erre. Bemenetét a laphoz csatlakoztatjuk, a kivezetéseire pedig akár két ventilátort is köthetünk, egészen 20W összteljesítményig. A kapcsoló segítségével dönthetünk arról, hogy a PWM-re bízzuk a perdültet sebességét, vagy pedig manuálisan szabályozzuk azt. Pontos vételára még nincs, de biztosan remek választás lesz.


Sunbeamtech Rheosmart 3

Sunbeamtech Rheosmart 3


A sorozat következő tagja a Sunbeamtech Rheosmart 3. Az egység egy szabad külső 3.5 hüvelykes bővítőhelybe passzíntható, előlapja fekete lyuggatott alumíniumból készült, mely síkjából 3 potméter emelkedik ki 3 apró gomb társaságában. A 3 csatornás vezérlő szintén képes az alaplapi PWM szabályozásnak teret engedni, ha nem kívánunk különcködni. A tekerők alatti apró gombbal választhatunk az automatikus és manuális vezérlés között, mely döntésünket rejtett LED-es visszajelzés erősíti meg. A csatornák egymástól függetlenül irányíthatók, terhelhetőségük egyenként max. 30W.


Sunbeamtech Rheosmart 6

Sunbeamtech Rheosmart 6


A nagytestvér a Rheosmart 6, mely már 5.25 colos külső helyet kíván. Ettől függetlenül minden képessége a Rheosmart 3-mal megegyező, csupán kétszer annyi csatornán képes ezt művelni. Vele már egy összetett, akár vízhűtéses rendszert is könnyedén kordában tarthatunk. A legnagyobb vezérlő valószínűleg 45 dolláros árcédulával fog startolni.Sunbeamtech Rheosmart ventilátorvezérlők - galéria:

Sunbeamtech Rheosmart PCI Sunbeamtech Rheosmart PCI Sunbeamtech Rheosmart PCI Sunbeamtech Rheosmart 3 Sunbeamtech Rheosmart 3 Sunbeamtech Rheosmart 3 Sunbeamtech Rheosmart 3 Sunbeamtech Rheosmart 6 Sunbeamtech Rheosmart 6 Sunbeamtech Rheosmart 6 Sunbeamtech Rheosmart 6 Sunbeamtech Rheosmart 6 Sunbeamtech Rheosmart 6 Sunbeamtech Rheosmart 6

A hírhez kapcsolódó termékek és azok ára:


Aqua: AeroCool Touch 1000 ventilátor fordulatszám szabályozó >> 10.940 Ft


Bluechip: Enermax Magma 12CM rendszerhűtő ventilátor >> 3.830 Ft


PChelpline: Thermaltake AF0030 Thunderblade 12cm Piros LED >> 1.739 Ft
Címkék:  Sunbeamtech, Rheosmart, ventilátorvezérlők, hűtő, hűtés


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva