70 TB-os storage szerver házilag - megint az oroszok


Szerző: Kov | Dátum: 2010-11-04 11:09:55 | Rovat: Hardver


Faházikóba épített bestia csak erős idegzetűeknek:


Már megint az oroszok… Ebben most ne tessék semmi rosszallást felfedezni, de ha a modding és az oroszok egyszerre kerülnek említésre, akkor elég sanszos, hogy valami beteg dologgal fogunk találkozni. Valószínűleg genetikailag beléjük van kódolva a buherálás, elég csak szerencsétlen LADA-kra gondolni, amik traktorkeréktől a lánctalpakon át a szántalpakig már minden létező variációban reinkarnálódtak. A számítógépes vonalon is hajlamosak érdekes projektekbe kezdeni, erről tanúskodik ez az… izé… Mi is ez pontosan?


70 TB-os storage szerver házilag

Harctér bevetés közben


Ez kérem egy 70 TB tárkapacitással rendelkező storage szerver. Képzelem, ahogy ez az orosz srác rászabadulva az internetre az eszeveszett töltögetés rabjává válik, és a helyhiány olyan égető problémává vált, hogy minden napos procedúrává vált a shift+del kombináció zokogva használata. Aztán egy szép napon megelégelte és elhatározta, ezen túl minden más lesz. Legalább is egy darabig.


70 TB-os storage szerver házilag

Egyszerű elmélet: a több jobb..


Túl sok információ nincs a tákolmányról, de a képek alapján is megállapíthatunk pár apróságot. A végtelennek tűnő tárkapacitást összesen 60 darab merevlemez hadrendbe állításával sikerült megvalósítani, javarészt WD Caviar Green egységek bevetésével. Táplálásuk két tápegységről történik, a két kábelkorbács is hozza a sufnituning életérzést a gyönyörű földelt mintás szigszalag pamacsokkal.


70 TB-os storage szerver házilag

..és a csodálatos végtermék


A HDD-k két külön alaplapra csatlakoznak fele-fele arányban, majd az irdatlan adatmennyiség az alaplapokhoz kapcsolt dupla gigabites hálózati csatlakozón zúdul át egy switch-be, így összesen 4 GB-es sávszélességen képes kiszolgálni a nagyétvágyú felhasználókat. A forró levegő eltávolításáról 40 ventilátor (20 alul és 20 felül) gondoskodik, hogy ne gyulladjon fel a teljes egészében fából készült ácsolat. A sejthető képességek ellenére egy dolgot leszögeznék: nem szívesen tartózkodnék egy helyiségben (lehet, hogy egy házban sem) ezzel a szörnyeteggel!70 TB-os storage szerver házilag - galéria:

70 TB-os storage szerver házilag 70 TB-os storage szerver házilag 70 TB-os storage szerver házilag 70 TB-os storage szerver házilag 70 TB-os storage szerver házilag 70 TB-os storage szerver házilag 70 TB-os storage szerver házilag 70 TB-os storage szerver házilag 70 TB-os storage szerver házilag 70 TB-os storage szerver házilag 70 TB-os storage szerver házilag 70 TB-os storage szerver házilag 70 TB-os storage szerver házilag 70 TB-os storage szerver házilag 70 TB-os storage szerver házilag

A hírhez kapcsolódó termékek és azok ára:


Aqua: 2TB WD Caviar Green 3.5" WD20EARS SATA2GP >> 23.750 Ft


Bluechip: WD 1TB 7200RPM 64MB Green winchester >> 15.950 Ft


PChelpline: Samsung HD154UI 1,5TB 3,5" Desktop 5400rpm >> 17.729 Ft
Címkék:  storage, server, szerver, sufni, orosz, WD, TB, LAN, gigabit


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva