XFX Pro és Corsair Builder tápegységek


Szerző: Kov | Dátum: 2010-10-08 10:49:05 | Rovat: HardverXFX Pro Series Core Edition - egy-ségben az erő:


Egy minőségi táp választása konfigurációnkhoz mindig is fontos feladat volt, ez a nézet azonban csak az utóbbi időben lett mindenki által elfogadott. Sajnos volt idő, amikor sokan a tápegységen próbáltak meg spórolni. Pedig a picit is tapasztaltabb felhasználók tudják, hogy rengeteg bosszúságtól kímélhetik meg magukat egy megfelelő darab kiválasztásával. Fantom instabilitási problémáktól kezdve akár a komolyabb hardverkárosító hatáson át sokféle hibaforrást rejthet egy vacak PSU. Lássuk, most éppen milyen alternatívát kínálnak nekünk!


XFX Pro Series Core Edition - Seasonic belső és 135 mm-es ADDA ventilátor

XFX Pro Series Core Edition - Seasonic belső és 135 mm-es ADDA ventilátor


Egy tápnak nem könnyű kiemelkednie a többiek közül, ezért mindenki megpróbálja valamilyen extra tulajdonsággal differenciálni termékét. Az XFX legújabb Pro szériáját például azzal reklámozza, hogy a feltüntetett teljesítményt egyetlen ágon adja le (EasyRail™). Állítása szerint más gyártók több ágat tartalmazó tápjai csupán gyengébb minőségű, alacsonyabb teljesítményű alkatrészek összeolvasztása egyetlen egységgé, amivel az a probléma, hogy a különböző teljesítményű ágakat nehéz szétosztani az energiaéhes hardverek között komolyabb veszteség nélkül. Ez a logisztikai probléma egyetlen ág esetében egy csapásra megoldódik. A 80 Plus Bronze minősítési fokozatnak köszönhetően hatásfoka igen jónak mondható, 85% körüli.


XFX Pro Series Core Edition - tekintélyes teljesítményét egyetlen ág nyújtja

XFX Pro Series Core Edition - tekintélyes teljesítményét egyetlen ág nyújtja


Mivel az XFX elsősorban nem erre a piacra specializálódott (eddig leginkább videokártyái által voltak ismertek, de ezek szerint komolyan gondolják a terjeszkedést), ezért nem meglepő, hogy az aktív PFC-s belsőt valójában a Seasonic gyártja. Ez azonban semmi problémát nem jelent, sőt, a márkás belső garancia a minőségre. A halk szellőztetésről egy hőmérséklet vezérelt 135 mm-es ventilátor gondoskodik, kábelezése fix bekötésű (tehát nem moduláris), viszont igényesen harisnyázott. Az egyébként tetszetős megjelenésű sorozat 650, 750 és 850 wattos verzióban érkezik, rendre 67, 73, valamint 82 fontos árcédulával és 5 év garanciával.Corsair Builder Series - minőség megfizethető áron:


A Corsair a már említett kiugrási lehetőséget most az alacsonyabb költségvetésű, ám igényes felhasználókat tömörítő szegmens megcélzásában látja. Builder szériája éppen ezért nem kíván versenybe szállni a csúcskategóriával, specifikációi elmaradnak a legnagyobbakétól, de nem is ez a feladata. Átlagosnak mondható teljesítményét 80%-os hatásfokkal egyetlen ágon adja le, ezért a gyártó egyszerűbb asztali számítógépek (irodai, otthoni) táplálására ajánlja, amikben egyetlen GPU és egy szerényebb fogyasztású processzor dolgozik.


Corsair Builder Series - ..nem híg a leve

Corsair Builder Series - ..nem híg a leve


A szerényebb teljesítmény viszont nem jelenti egyben a minőség drasztikus romlását, az ATX12V v2.3 szabványt maximálisan kielégíti, megjelenése stílusosan egyszerű, emellett még aktív PFC-t, 120 mm-es légkeverőt és fix bekötésű, harisnyázott kábeleket is kapunk. A család egy 430, egy 500 és egy 600 wattos tagból áll, áruk 2 év garancia mellett rendre $49.99, $64.99 és $74.99.


Corsair Builder Series - már megjelenése is minőségérzetet kelt

Corsair Builder Series - már megjelenése is minőségérzetet kelt


Szerénységre azonban semmi okuk, a 600-as, de még az 500 wattos verzió is bőségesen elegendő a legtöbb felhasználónak, egy többmagos CPU és egy combosabb videokártya nem okozhat számukra problémát, így felhasználásukkal akár egy remek ár-érték arányú, megbízható középkategóriás játékgép is összeállítható. Értékelendő, hogy nem csak a csúcskategóriával foglalkoznak.XFX Pro és Corsair Builder - specifikáció és galéria:

XFX Pro Series tápegység XFX Pro Series tápegység XFX Pro Series tápegység XFX Pro Series tápegység XFX Pro Series tápegység Corsair Builder tápegység Corsair Builder tápegység Corsair Builder tápegység

A hírhez kapcsolódó termékek és azok ára:


Aqua: Corsair PSU-450VX 450W tápegység >> 19.230 Ft


Bluechip: Arctic Cooling Fusion 550R 550W táp >> 17.535 Ft


Foramax: Chieftec 550W aktív tápegység >> 18.250 Ft
Címkék:  XFX, Pro, Corsair, Builder, CX, 600W, Core, táp, tápegység, PSU


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva