Sharkoon SATA QuickPort Home - HDD kastély


Szerző: Umbra | Dátum: 2010-09-29 17:26:34 | Rovat: HardverSharkoon - a dokkoló gyártás császára:


Számos Sharkoon QuickPort dokkolót mutattunk már be, volt köztük USB, eSATA, és USB 3.0 csatolós, illetve volt SATA és IDE winchesterekhez készült változat is. A termékek közös jellemzőjeként eddig azt említhettünk, hogy mindegyikbe puritán módon kellett háttértárat helyezni. Igaz, ez nagyon kényelmes megoldás, azonban egy tetszetősen berendezett szobában nem túl bizalomgerjesztő. Talán éppen ezt a logikát követve mutatta be a Sharkoon új, QuickPort Home HDD dokkolóját, ami több szempontból is a korábbi termékek fölé nő.


Sharkoon SATA QuickPort Home - HDD kastély

Sharkoon SATA QuickPort Home - HDD kastély


Miről is van szó? Egy HiFi kinézetű dokkoló egységről, amiben egy időben akár két merevlemez is elfér, 2,5”, illetve 3,5” méretben. A HDD-k az előlapi panel mögött kaptak helyet, azonban csak akkor látszanak, ha lenyitjuk a QuickPort Home fedlapját. Ez a panel nagyon igényes, szálcsiszolt fémből készült, fölötte pedig egészen elegáns fényes sáv látható. Itt jelennek meg a szükséges információk, mint például az, hogy melyik foglalatban van HDD, vagy hogy zajlik-e éppen adatcsere.


Sharkoon SATA QuickPort Home - USB, eSATA és extrák:


A kellemes külsejű Sharkoon SATA QuickPort Home amellett, hogy elegáns megoldást nyújt a merevlemezek dokkolására, tartogat egy elvben kiemelkedően jópofa funkciót. Sajnos egyelőre csak elvben, hiszen tesztmodell híján, csak feltételezzük, hogy egy média lejátszóhoz kapcsolva, komplett adattárnak is használható. Erre elvileg minden lehetőség adott, hiszen a QuickPort Home USB-n is képes kommunikálni, tehát a behelyezett SATA winchesterek használhatók ilyetén módon külső tárolóként. Ha a PC-hez szeretnénk csatlakozni, akkor az USB mellett eSATA konnektor is segíti a dolgunkat, a beépített kártyaolvasó pedig már tényleg csak hab a tortán.


Sharkoon SATA QuickPort Home - HDD kastély

Sharkoon SATA QuickPort Home - nyitott előlappal


A Sharkoon SATA QuickPort Home méretei 240 x 206 x 47.5 mm-t tesznek ki, súlya pedig 950 gramm. A gyártó külön felhívja a figyelmet arra, hogy a Home tervezésekor nagy szerepet kapott a csend és a megbízhatóság. Előbbit a szilárd burkolat és a szigetelések, utóbbit pedig a gondosan megtervezett (így jól szellőző) belső tér garantálja. Kényelmi funkciói és külseje alapján a Sharkoon SATA QuickPort Home lehetne drága is, azonban egyáltalán nem az, a gyártó úgy tervezi, hogy 50 euróért már bárki hazavihet egyet.Sharkoon SATA QuickPort Home - specifikációk, galéria:


Sharkoon SATA QuickPort Home - adatlap Sharkoon SATA QuickPort Home - doboz Sharkoon SATA QuickPort Home Sharkoon SATA QuickPort Home - nyitott előlappal Sharkoon SATA QuickPort Home - szép Sharkoon SATA QuickPort Home - előlapi csatlakozók Sharkoon SATA QuickPort Home

A hírhez kapcsolódó termékek és azok ára:


Aqua: Sharkoon SATA Quick port PRO for 2.5" and 3.5" USB/eSATA fekete >> 12.225 Ft


Bluechip: Sharkoon Revenge Economy Fekete-Ezüst PC ház >> 10.590 Ft


Foramax: Sharkoon QuickPort PRO LAN HDD - USB 3.0/eSata dokkoló >> 16.400 Ft
Címkék:  Sharkoon, dokkoló, winchester, USB, HDD, külső, merevlemez


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva