D-Link Boxee Box - Intel Atom CE4100 SoC belsővel


Szerző: Umbra | Dátum: 2010-09-22 11:27:58 | Rovat: MultimédiaBoxee Box - D-Link védnökség és Intel belső:


A D-Link adta a nevet, az Intel pedig a tartalmat: valahogy így született a Boxee Box, egy új mindenes set-top-box szerű lejátszó. Mielőtt a múltról és az eredeti hardverről esne szó, néhány gondolat magáról az elképzelésről. A gyártó úgy gondolta - és ezzel mi is mélyen egyetértünk - hogy szükség van egy, a HTPC-k képességeit az egyszerű HD lejátszókkal ötvöző termékre.


D-Link Boxee Box


Ezen megközelítés szerint a HTPC sokak számára túl sokat kínál, főleg, hogy az operációs rendszer és maga a mindennapos használat is igényel némi hozzáértést. Ezzel szemben a HD lejátszók számos dolgot nem tudnak, amire viszont szüksége lehetne még az „átlag usernek” is. Tulajdonképpen a két leírt termék között egy set-top-box húzódik meg, tehát a D-Link Boxee Box tekinthető set-top-box-nak, némi extrával.


Boxee Box - Tegra helyett Intel Atom CE4100 SoC:


Mivel az újdonság fő felhasználási területe az internetes és valamilyen külső tárolón lévő HD tartalmak lejátszása, mindenképpen erős belsőre volt szükség. Az eredeti tervekben még nVidia Tegra2 szerepelt, azonban a várakozásokkal ellentétben a Tegra nem volt képes 100%-ban arra, amit D-Link várt (vagy az nVidia ígért, ezt nem tudjuk). A probléma 1080p HD anyagok megjelenítésekor jelentkezett, így a gyártó nem tehetett mást, mint elhalasztotta a megjelenést és új hardver környezetet vásárolt a Boxee Box-ba. Mivel a célcsoport és a felhasználási terület adott volt, sőt, már az árat (200 dollár alatt) is előre meghatározták, nagy mozgástere nem maradt a Boxee Box készítőinek. Így esett a választás az Intel Atom CE 4100 SoC megoldására, mely képes a 1080p lejátszásra, 5.1 hang és Flash gyorsítás kíséretében.


D-Link Boxee Box

D-Link Boxee Box - set-top-box média lejátszó


A fent leírtak alapján nagyjából már jól körülhatárolható a Boxee Box minden képessége, persze a gyártó ennyivel még nem érte be. Netes tartalmak mellett USB-ről is nézhetünk filmeket, illetve képeket, ez utóbbit ráadásul villámgyorsan. Természetesen a kor igényeinek megfelelően a Boxee Box rendelkezik WiFi-vel is, tehát vezeték nélkül is kapcsolódhatunk a PC-hez, vagy a NAS-hoz. A mindössze 11,4 x 11,4 x 11,6 cm-es Boxee Box memória kártyaolvasót és optikai hang kimeneteket is tartalmaz. HD képünket a megszokott HDMI 1.3 konnektoron küldhetjük a megjelenítőre. (A HDMI kábel a szett része, nem kell külön megvenni.)Boxee Box - remekbe szabott távirányító és ár:


Nem mehetünk el szó nélkül a Boxee távirányítója mellett sem, ami megint csak új színt hoz a média lejátszók állóvizébe. A kétoldalas megoldás egyik fele a standard léptető, megállító, stb gombokat tartalmazza, míg másik oldalán egy qwerty billentyűzetet kínál. Ez főleg a netes barangoláskor fog jó szolgálatot tenni, bár az még kérdéses, mely oldalak lesznek elérhetők a Boxee-val és melyek nem (Twitter, Facebook és Youtube már most biztos).


D-Link Boxee Box

D-Link Boxee Box - izgalmas távirányítóval


A új D-Link Boxee Box ára távirányítóval, HDMI kábellel és természetesen már startra kész operációs rendszerrel együtt mindössze 200 dollár. Ez elképesztően alacsony ár egy ilyen tudású gépért, a kérdés csak az, hogy a stuffon futó Linux mennyire lesz bővíthető (ennek következtében milyen site-okat érünk el a D-Link Boxee Box segítségével.) Hivatalos start november közepén, de a türelmetlenek már előrendelhetik saját D-Link Boxee Box-ukat az Amazon-on.D-Link Boxee Box - galéria:

D-Link Boxee Box - főbb tulajdonságok D-Link Boxee Box - csini, mini D-Link Boxee Box - távirányító D-Link Boxee Box - hátlap D-Link Boxee Box - a kezelő felület D-Link Boxee Box - hamarosan D-Link Boxee Box - a tv előtt

A hírhez kapcsolódó termékek és azok ára:


Aqua: A.C.Ryan ACR-PV73100HD média lejátszó >> 44.090 Ft


Bluechip: Asus HDP-R3 Full HD Wi-Fi Média lejátszó >> 34.390 Ft


Foramax: Eminent EM7080 Full HD médialejátszó >> 43.900 Ft
Címkék:  D-Link, Boxee, Box, Intel, Atom, SOC, set-top-box, HD, 1080p


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva