Asus O!Play HD2 - USB 3.0 média lejátszó


Szerző: Umbra | Dátum: 2010-09-16 12:29:54 | Rovat: MultimédiaAsus O!Play széria - befutott a harmadik családtag:


Nem is olyan régen, még kifejezett unikumnak számított egy-egy HD média lejátszó bejelentése, mostanság meg a hasonló eszközök áradatában fel sem tűnik, ha új induló lép a színre. Az Asus O!Play HD2 természetesen kivételt képez, elvégre a termékbe bekerült minden olyan technológia, ami az eddigi O!Play kínálatból hiányzott. Szám szerint a HD2 már a harmadik multimédia lejátszó az Asus kínálatában. Főbb képességei között a beépíthető merevlemez opció, az USB 3.0 és a NAS támogatás keltheti fel leginkább a reménybeli vásárlók figyelmét.


Asus O!Play HD2 - USB 3.0 média lejátszó

Asus O!Play HD2 - USB 3.0 média lejátszóAsus O!Play HD2 - képességek, csatlakozók, távirányító:


Képességek tekintetében nehéz újat mutatni, de talán már az is elég, ha egy asztali HD lejátszó tudja, amit ma tudni illik. Így teszt az Asus O!Play HD2 az alábbi funkciókkal és lehetőségekkel:


- MPEG1/2/4, H.264, VC-1 formátumuk kezelés

- beépíthető 3,5” SATA merevelemez támogatás

- eSATA és USB 3.0 csatolók a gyors adatátvitel érdekében

- kompakt méret (230 x 178 x 60,5 mm)

- memória kártyaolvasó (CF, SD, MMC, MS, MS Duo)

- HDMI 1.3 videó és optikai hang kimenetek

- Dolby TrueHD 7.1 és DTS hang támogatás


Körbejárva a lejátszót a hátlapon optikai és coaxial hang, valamint component és HDMI videó kimeneteket találunk, egy LAN, egy USB 2.0 illetve egy USB 3.0 kíséretében. A hátlapi USB 3.0 segítségével direktben a PC-hez csatlakoztathatjuk a lejátszót és nagy sebességgel másolhatunk rá videó tartalmakat. Előlapon a kártyaolvasó mellett eSATA és USB áll rendelkezésre.


Asus O!Play HD2 - USB 3.0 média lejátszó

Asus O!Play HD2 - hátlap


Az O!Play HD2 segítségével különböző internetes tartalmak is elérhetők, ide értve több ezer netes rádióadást, Flickr és Picasa képmegosztókat is. NAS támogatása révén a HD2 alkalmas iTunes , FTP és BitTorrent kezelésére, így PC nélkül tölthetünk le filmeket és zenéket. (Arról nem szól a fáma, hogy a letöltött és esetleg tömörített filmet ki tudja-e csomagolni a player.)


Végezetül néhány szó a távirányítóról, ami végre mind formájában, mint pedig funkcióban versenyképesre sikerült. A HD2 színvilágával harmonizáló kontroller minden szükséges gombot tartalmaz, elégséges, de „se túl sok se túl kevés” elvet követve. Ha esetleg a távirányító elveszne vagy lemerülne akkor sem leszünk bajban, hiszen a HD2 vezérelhető iPhone mobiltelefonnal is!


Asus O!Play HD2 - USB 3.0 média lejátszó

Asus O!Play HD2 - távirányító, ami kiváltható iPhone készülékkel is


Pontos megjelenési dátumot még nem közölt az Asus, csak annyit árultak el, hogy valamikor október közepén kerülhet a boltok polcára új multimédia lejátszójuk. Arat és garanciaidőt is csak a végleges megjelenés előtti hetekben tudunk majd közölniAsus O!Play HD2 média lejátszó - specifikációk, galéria:

Asus O!Play HD2 média lejátszó - főbb képességek Asus O!Play HD2 média lejátszó - adatlap Asus O!Play HD2 média lejátszó - specifikációk Asus O!Play HD2 média lejátszó Asus O!Play HD2 média lejátszó Asus O!Play HD2 média lejátszó Asus O!Play HD2 média lejátszó Asus O!Play HD2 média lejátszó Asus O!Play HD2 média lejátszó - hátlap Asus O!Play HD2 média lejátszó Asus O!Play HD2 média lejátszó - csatlakozók Asus O!Play HD2 média lejátszó - távirányító

A hírhez kapcsolódó termékek és azok ára:


Aqua: Western Digital HDTV Live multimédia lejátszó >> 33.365 Ft


Bluechip: Asus HDP-R3 Full HD Wi-Fi Média lejátszó >> 34.390 Ft


Bovito: A.C.Ryan Playon!HD hálózati HD lejátszó >> 48.500 Ft
Címkék:  Asus, O!Play, HD2, media player, USB 3.0, h.264, mkv, 1080p


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva