ASRock Vision 3D HTPC - felső kategóriás kisgép


Szerző: Umbra | Dátum: 2010-09-16 10:43:30 | Rovat: HardverASRock - nettopok piacán rögtön a felső kategóriát célozzák:


Alacsony árú alaplapok ide, kedvező ár/érték arányú nettopok oda, az ASRock dimenziót váltott. Októberben megjelenő Vision 3D HTPC számítógépükkel nem hogy a felsőközép, hanem egyenesen a high end HTPC szegmens a cél, meglepően erős és modern hardver környezet vezérletével.


ASRock Vision 3D HTPC - felső kategóriás kisgép

ASRock Vision 3D HTPC - felső kategóriás kisgép


Miről szól az ASRock Vision 3D? Tulajdonképpen az nVidia 3D technológiájáról, egy kompakt HTPC házba csomagolva. A termék mindössze 20 x 20 x 7 cm kiterjedésével akárhol kényelmesen elhelyezhető, teljesítményével pedig kis mérete ellenére sem lesz gond.ASRock Vision 3D HTPC - DX11 és 3D támogatás 2,8L térfogatban:


Processzor és videokártya oldalon is a legmodernebb alkatrészekből dolgozik a gyártó: Core i3 370M központi egység és nVidia GeForce GT425M videokártya (DX11 support) áll csatarendbe, 3D és Full HD támogatással. (Az alaplapon amúgy Intel HM55 chip dolgozik, így nem kizárt egy energiatakarékos Optimus eljárás bevetése sem - ez viszont, gyártói megerősítés híjján csak spekuláció részünkről.) Memóriából akár 8GB DDR3 is bepakolható az ASRock újdonságába. Az első körben érkező gépek 500GB-os HDD-t kapnak, mely igény szerint cserélhető nagyobb, 2.5” SATA egységre, vagy SSD meghajtóra.


ASRock Vision 3D HTPC - felső kategóriás kisgép

ASRock Vision 3D HTPC - távirányítóval


A 3D és a 1080p mellett természetesen THX TruStudio PRO HD hangot és mindenféle ki-be meneteket kapunk. A listából nem hiányzik a HDMI 1.4a, DVI és optikai hang kimenet, illetve kártyaolvasó és Slot-in optikai meghajtó sem. Mivel az ASRock Vision 3D HTPC felső kategóriás terméknek ígérkezik, rögtön három USB 3.0 konnektort kapott (egyet hátlapra, kettőt pedig előlapra.) Az n-es WiFi és a Gigabit Ethernet manapság már nem számít extrának, mint ahogyan az MCE távirányító sem. (Perszer attól, hogy nem extra, még jó ha van..)ASRock Vision 3D HTPC - csendes, takarékos és drága:


Az elegáns megjelenés és a komoly teljesítmény csendes működéssel párosul: a Vison 3D HTPC mindössze 23dB zajt kelt, teljes terhelés mellett. Működési zaj mellett fontos szerepet kap manapság a fogyasztás is, ami jelen esetben maximum 85W-ot tesz ki. (Legalábbis a géphez mellékelt adapterből erre lehet következtetni.)


ASRock Vision 3D HTPC - felső kategóriás kisgép

ASRock Vision 3D HTPC - fekete és ezüst színben is kapható lesz


Az ASRock Vision 3D HTPC széria két termékkel kezdi meg pályafutását, Vision 3D 137B és 137D elnevezésekkel. Ahogyan a nevekből sejthető is, a „D” jelű változatban DVD Super Multi, míg a „B” típusban Blu-ray combo optikai meghajtó lesz majd segítségünkre. Árat egyelőre csak az ASRock nyereményjátéka alapján lehet becsülni: itt a kisorsolásra váró Vision 3D HTPC mellett egy USD $999 felirat szerepel..A hírhez kapcsolódó termékek és azok ára:


Aqua: ASRock NetTop ION 330 Home BluRay PC >> 119.570 Ft


Bluechip: Asrock 890GX Extreme3 AM3 alaplap >> 42.490 Ft


Foramax: Zotac MAG HD-ND01-E Ion alapú HTPC >> 87.300 Ft
Címkék:  ASRock, Vision 3D, HTPC, konfiguráció, Blu-Ray, nVidia


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva