Pendrive-ok, már nem csak adathordozásra


Szerző: certamen | Dátum: 2009-08-25 22:40:53 | Rovat: HardverTartalom:


A memóriák árának esésével együtt zuhantak a pedrive-ok és RAM modulok árai is. A ramok történelmi mélyponton vannak, ami az értéküket illeti. Egy gigabyte DDR2 RAM ára most valahol bruttó 5000 forint alatt van. Ennyire kevés pénzért még sosem adtak ennyire sok memóriát. Miért kezdtem cikkem elején a RAM modulok árának fejtegetésével? Azért mert a tesztünk olyan külső adathordozókról szól, amelyek a RAM „helyettesítésére” is alkalmasak lehetnek.

néhány résztvevő

Tesztünk főszereplői tehát pedrive-ok. Ezek az eszközök alkalmasak arra, hogy a zsebünkben vigyünk több gigányi adatot. Persze mit sem érne ez a képességük, ha az adatok fel illetve letöltögetése órákat venne igénybe. Erről természetesen szó sincs, a mai modern USB kulcsok nagy sebességgel írhatóak és olvashatóak. Arra a kérdésre keressük a választ, hogy melyikük a leggyorsabb (ha van ilyen abszolút értelemben), valamint alkalmasak-e egyéb funkciók ellátására.

Ilyen egyéb funkció lehet a hordozott adataink titkosítása//szinkronizálása számítógépünkkel, vagy a Vista rendszerünk felgyorsítása.

A különböző adatvédelmi eljárásokról és szinkronizációs funkciókról ezúttal nem írok részletesen, elég ha tudjuk: a lehetőség adott. A számos és számtalan gyártó termékei mind különbözőek, eltérő eljárásokat használnak. Az ezeket kiszolgáló programok pedig olyan széles skálát fednek le, amiről képtelenség beszámolni.

ide csatlakoztunk

tovább

SPIDERNET ´99


© 2008-2020 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva