APC Back UPS Pro BR900G-GR szünetmentes tápegység


Szerző: certamen | Dátum: 2012-10-17 20:24:04 | Rovat: Hardver


..májusban mutattuk be az APC Back UPS család egyik olcsóbb egységét, most pedig a Pro sorozat 900-as modelljén a sor. Az APC Back UPS Pro BR900G-GR szünetmentes tápegység előlapi kijelzővel és számos extra tulajdonsággal várja a gépük épségét fokozottan szem előtt tartó vásárlókat..Szünetmentes tápegység LCD kijelzővel és professzionális szoftverrel:


Májusi, szünetmentes tápegységgel foglalkozó cikkünkben már számos érvet hoztunk a mellett, hogy miért érdemes APC terméket vásárolni. Az áramkimaradás okozta kellemetlenségektől kezdve, a túlfeszültségből adódó meghibásodásokon át sok példát mondtunk, azonban az eltelt idő újabb érvet sorakoztatott fel. Ezt az érvet és az APC Back UPS Pro BR900G-GR-t is megismerhetitek videónkból:


APC Back-UPS Pro 900VA (BR900GI) szünetmentes tápegység - bemutató


Talán a képsorok alatt nem hangsúlyoztuk ki eléggé, hogy miért „kell” villámvédett termékhez csatlakoztatni a PC-t. Sőt, nem csak a PC-t, hanem a laptopot, plazma TV-t és töltés közben a méregdrága tabletet is. Az indok igen egyszerű: a biztosító csak akkor fizet a meghibásodott elektromos berendezések után, ha azok túlfeszültség védett elosztóba (vagy szünetmentes tápegységbe) csatlakoztak.


„Több biztosító szigorít a villámcsapásban tönkrement számítógépért, plazma TV-ért kifizethető kártérítési szabályokon, ezentúl csak annak fizetnek, aki az úgynevezett kisfeszültségű áramkörökből álló elektromos szórakoztatóeszközöket villám- és túlfeszültség-védelemmel is felszerelte - közölte a CLB biztosítási alkuszcég csütörtökön.

A szigorítás oka, hogy túl sok az úgynevezett másodlagos viharkár. A CLB szerint nem véletlen, hogy erre éppen most került sor, hiszen csak az elmúlt két hónapban olyan erős villámlással járó viharok tomboltak az ország különböző pontjain, hogy a kockázatviselőknek több százmillió forintot kellett kifizetniük. A kártérítések jelentős része tönkrement elektronikai berendezésekért, azon belül is a villámcsapás okozta úgynevezett másodlagos hatásaként megrongált szórakoztató elektronikai eszközökért járt.

A közlemény szerint az egyéb, a háztartási ingóság kategóriába tartozó elektromos háztartási gépeknél, az épületgépészeti berendezéseknél, klímáknál, kapunyitó motorok, riasztóknál továbbra sem feltétele a kifizetéshez a túlfeszültség elleni védelem.

A CLB felhívja a figyelmet, hogy a túlfeszültség-védelemnél olcsóbb és egyszerűbb megoldás viharban áramtalanítani a berendezéseket, és akkor a legnagyobb villámcsapás sem teszi tönkre azokat.”
- forrás: IndexAPC Back UPS Pro BR900G-GR - közelebbről


Ennyit úgy általában az elektromos hálózat hibáiról és a biztosítókról, nézzük az APC Back UPS Pro BR900G-GR megoldását! A Pro szériába tartozó modell a képességek és lehetőségek igen széles tárházát kínálja a vásárlónak, kezdve az előlapi kijelzőtől, egészen a személyre szabható szoftverig.


APC Back UPS Pro BR900G-GR szünetmentes tápegység (a kép nagyítható)

APC Back UPS Pro BR900G-GR szünetmentes tápegység (a kép nagyítható)

APC Back UPS Pro BR900G-GR - elő és hátlap


Bizony, a Pro BR900G-GR-en előlapi kijelző könnyíti a dolgunkat, ahonnan a pillanatnyi fogyasztástól kezdve az áthidalási időn keresztül a bejövő áram „minőségén” át sok mindet leolvashatunk. A kijelző felett három gomb sorakozik, bár ezek közül csak kettőt fogunk gyakran nyomogatni (a ki-be kapcsolót annál ritkábban).


A bal oldali gomb az APC elnémítására szolgál (vagyis áramkimaradás esetén egyetlen érintéssel tudathatjuk a szünetmentessel, hogy nem kell tovább csilingelni, felfogtunk, hogy tápegységről folytatjuk a munkát). A másik gomb szolgál a különböző információk közötti váltásra, amolyan soros rendszerben érjük el az adatokat.


APC Back UPS Pro BR900G-GR szünetmentes tápegység (a kép nagyítható)

APC Back UPS Pro BR900G-GR szünetmentes tápegység (a kép nagyítható)

APC Back UPS Pro BR900G-GR szünetmentes tápegység (a kép nagyítható)

Back UPS Pro BR900G-GR - mutatós darab


Természetesen nem csak elől van mit nézni, hanem hátul, sőt a számítógép monitorán is. Hátul az öt darab túlfeszültség védett aljzat (ebből három áthidaló, kettő „csak” túlfesz védett), két Ethernet (LAN 10/100/1000) és két telefon konnektor lapul. A LAN kapcsán mindenképpen figyelemre méltó, hogy nem csak sima 10/100-as, hanem bizony gigabit csatiról van szó.


Ami a PowerChute szoftvert illeti, abszolút elégedettek voltunk az APC-vel. Tulajdonképpen már a korábban tesztelt Back UPS BE550G-GR-nek is igen jó programja volt, de a Back UPS Pro BR900G-GR-en futó PowerChute Personal Edition 3.0.2 szoftver még ezen is túltett.


APC Back UPS Pro BR900G-GR szünetmentes tápegység (a kép nagyítható)

APC Back UPS Pro BR900G-GR szünetmentes tápegység (a kép nagyítható)

APC Back UPS Pro BR900G-GR szünetmentes tápegység (a kép nagyítható)

APC Back UPS Pro BR900G-GR szünetmentes tápegység (a kép nagyítható)

APC PowerChute Personal Edition 3.0.2 szoftverAPC Back UPS Pro BR900G-GR szünetmentes tápegység (a kép nagyítható)

APC Back UPS Pro BR900G-GR szünetmentes tápegység (a kép nagyítható)

valós időben monitorozhatjuk a fogyasztást és a terhelést


A nélkül, hogy minden részletre kitérnénk, lássuk a főbb elemeket: áthidalási idő konfigurálás, belső teszt futtatása, energia használat visszajelzés, fogyasztás és költség kalkulátor, valós idejű monitorozás, figyelmeztetések és áram kimaradások naplózása, érzékenység hangolás, technikai adatok táblázata, segítség menüpont.


Egy gondolat az APC Back UPS Pro BR900G-GR külsejéről. Bár egy ilyen jellegű eszköz vásárlásakor abszolút sokadlagos szempont, hogy néz ki a masina, mégis van jelentőssége a dolognak. Egyfelől azért, mert ami csúnya, azt nem szívesen vesszük meg (ez alól talán a Chokito képezett kivételt), másfelől pedig azért, mert az előlapi kijelző miatt a Back UPS Pro BR900-at nem praktikus a sarokba száműzni. Igaz, erre nincs is szükség, elvégre az egység a maga módján csinos, bármely szobában, irodában megállja a helyét.


APC Back UPS Pro BR900G-GR szünetmentes tápegység (a kép nagyítható)


Tulajdonképpen a termék árának ismerete nélkül simán adhatnánk egy vásárlási ajánlatot az APC Back UPS Pro BR900G-GR-nek, azonban a nagyjából 60.000 Ft-os összeg miatt maradjunk egy „Tetszett” minősítésnél. Nyilván, akinek szüksége van az előlapi kijelzőre és a minden ízében professzionális szoftverre, annak remek befektetés egy Back UPS Pro BR900G-GR, viszont aki nem ennyire kényes a részletekre jobban egy Back UPS BE550G-GR szintű (23.500 Ft) megoldással.


Persze a gépünket még akkor sem hagyhatjuk túlfeszültség védelem nélkül, ha egy kisebb szünetmentes APC beszerezése is túlzott megterhelést jelentene. Ilyen esetben gondolkodjuk valamilyen SurgeArrest opcióban. Ezek az elosztók is garantálják a gép védelmét, ráadásul baj esetén a biztosító sem bújhat ki fizetési kötelezettsége alól, ha legalább SurgeArrest-et használunk.


APC Back UPS Pro BR900G-GR szünetmentes tápegység (a kép nagyítható)


Amennyiben kérdésetek, észrevételetek van kommenteljetek Facebook oldalunkon, vagy Youtube-on, a kapcsolódó videó alatt!A teszthez kapcsolódó APC termékek és azok ára:


APC szünetmentes tápegység 400VA (Back-UPS ES 400, 8 port + USB) >> 20.590 Ft


APC szünetmentes tápegység 550VA (Back-UPS GR 550, 8 port + USB + LAN) >> 22.850 Ft


APC szünetmentes tápegység 350VA (Back-UPS 350, 6 port + USB + RS232) >> 23.440 Ft


APC szünetmentes tápegység 700VA (Back-UPS GR 700, 8 port + USB + LAN) >> 26.510 Ft


APC szünetmentes tápegység 550VA (Back-UPS Pro 550, 6 port + LAN + LCD) >> 33.750 Ft


APC szünetmentes tápegység 900VA (Back-UPS Pro 900, 5 port + LAN + LCD) >> 63.620 Ft


APC szünetmentes tápegység 1200VA (Back-UPS ES 1200, 12 port + LAN + LCD) >> 99.670 FtAPC túlfeszültség védő elosztó (1 port + telefon) >> 3.100 Ft


APC túlfeszültség védő elosztó (5 port + telefon) >> 4.400 Ft


APC túlfeszültség védő elosztó (5 port + COAX) >> 4.530 Ft


APC túlfeszültség védő elosztó (5 port + telefon) >> 5.960 Ft


APC túlfeszültség védő elosztó (8 port + telefon + LAN + COAX) >> 9.700 Ft

Címkék:  APC, UPS, táp, áram, villám, védelem, szünetmentes, Pro


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva