Samsung Series 5 Ultrabook és Series 7 Chronos notebook


Szerző: certamen | Dátum: 2012-03-22 17:18:06 | Rovat: Notebook


..tegnap egy sajtótájékoztató keretében mutatta be a Samsung legújabb Series 5 Ultrabook és Series 7 Chronos notebook gépeit. A rendezvényen mi is jelent voltunk kameránkkal, így videós formában prezentáljuk az igen látványos külcsínt, a méreteket, a specifikációkat, és persze az árakat is..Egyik megoldás sem olcsó, viszont a minőség tényleg kifogástalan:


Nagyjából két éve, amikor a Samsung belépett a notebook piacra, még mi magunk sem gondoltuk, hogy a gyártó relatíve rövid idő alatt ilyen komoly piacot szerez majd. Nyilván a siker egyik kulcsa az volt, hogy nem az olcsó szegmensben próbálkoztak (ahol amúgy is túl nagy a kínálat), hanem egy-két lépcsővel feljebb, a közép és felső kategóriában próbáltak szerencsét. A Samsung notebookokra általában eddig is jellemző volt a jó minőség és az ehhez igazított árcédula, legújabb megoldásaik pedig ismét a vastagabb pénztárcájú vevőket célozzák. A Samsung Series 5 Ultrabook egy kompromisszumoktól mentes, erős és elegáns útitárs, míg a Series 7 Chronos azoknak nyit új lehetőségeket, akiknek egyaránt fontos a design, a sebesség és a hibátlan megjelenítés.


Samsung Series 5 ultrabook és Series 7 Chronos notebook - hivatalos hazai bejelentés
Samsung Series 5: az első Samsung ultrabook:


„Az új ötös sorozatú ultrabook egy olyan notebook, melyet azoknak fejlesztett ki a Samsung, akik állandóan mozgásban vannak. A rendkívül keskeny készülék könnyű, hosszú akkumulátoridővel rendelkezik és – szemben sok más hasonló kaliberű vékony laptoppal – beépített optikai meghajtóval érkezik. 14 hüvelykes változatban jelenik meg Magyarországon az 5-ös sorozatú ultrabook, amelynek teljesítményét az Intel® Core i5-2467M processzora, a 8GB-ig bővíthető memória, a Diskeeper ExpressCache rendszer, valamint az AMD Radeon HD grafikus kártyája biztosítja. Az 5-ös sorozatú ultrabook bekapcsolás után 20 másodperc alatt üzemképes állapotba kerül, és mindössze 2 másodpercre van szüksége az alvó módból való „feléledésre”.


Samsung Series 5 Ultrabook és Series 7 Chronos notebook (a kép nagyítható)

Samsung Series 5 Ultrabook és Series 7 Chronos notebook (a kép nagyítható)

Samsung Series 5 Ultrabook


Az ultrabook teljesítményét tovább növeli a hosszabb üzemidőt biztosító akkumulátor, amely egyetlen töltéssel akár 6,4 óráig is képes üzemelni. A Samsung Battery Life Plus technológia révén 1500 újratöltést követően (3 éven belül) is képes megőrizni az akkumulátor eredeti kapacitásának 80 százalékát, így élettartama akár ötször hosszabb lehet, mint más notebookoké.


Samsung Series 5 Ultrabook és Series 7 Chronos notebook (a kép nagyítható)

Samsung Series 5 Ultrabook és Series 7 Chronos notebook (a kép nagyítható)

Samsung Series 5 Ultrabook


Az 5-ös sorozatú ultrabook 14 colos változatában adattárolásra 500GB-nyi merevlemez és 16GB-os SSD áll a felhasználók rendelkezésére. Emellett a notebook egy normál méretű HDMI porttal, egy USB 3.0, két USB 2.0 csatlakozóval, továbbá 4 az 1-ben memóriakártya-olvasóval, Ethernet csatlakozóval és webkamerával is rendelkezik, a fentieken túl optikai meghajtóval, valamint 1GB-os AMD Radeon™ HD7550M grafikus kártyával is kapható, vastagsága 20,9 mm, tömege pedig 1,84 kg. A Samsung ultrabookja a fejlett LCD technológiáját képviselő, 300nit fényerejű HD LED SuperBright képernyővel, képminőség-javító Image Enhancer technológiával és matt kijelzővel rendelkezik. Az ultrabookok már kaphatók Magyarországon, ajánlott bruttó végfelhasználói ára 289 900 Ft.”Samsung Series 7 Chronos:


„A Samsung 7-es sorozatú notebookja azoknak nyit új távlatokat, akiknek a design, a sebesség és a tökéletes képmegjelenítés egyaránt fontos egy új számítógép választásakor. A notebook-család két taggal, a 700Z3A (14,0") és 700Z5A (15,6") modellekkel érkezik. Az újdonságok 6 GB-nyi DDR3 rendszermemóriája és a 8 GB-os flash memóriával kiegészített, Express Cache technológián alapuló 1000 GB-os merevlemez a megnövelt általános teljesítmény mellett kétszer gyorsabb webes böngészést tesz lehetővé. A csúcsteljesítmény minden területen tetten érhető, hiszen mind a Core i5 processzorok, mind az AMD Radeon HD6750M / HD6490M videokártya a legjobb technológiát képviseli. A Series 7 notebookok a Series 5 modellekhez hasonlóan mindössze 2 másodperc alatt életre kelnek alvó állapotból, a kikapcsolt készülék teljes felállása pedig mindössze 19 másodpercbe kerül.


Samsung Series 5 Ultrabook és Series 7 Chronos notebook (a kép nagyítható)

Samsung Series 5 Ultrabook és Series 7 Chronos notebook (a kép nagyítható)

Samsung Series 7 Chronos notebook


A lenyűgöző gyorsaság és teljesítmény mellett újdonságot jelent a megnövelt akkumulátor-élettartam is: a Series 7 Chronos notebookok egyetlen töltéssel akár 8 órán keresztül képesek üzemelni. A Samsung Battery Life Plus technológiája révén az 5-ös sorozathoz hasonlóan 1500 újratöltést követően is megőrzik az akkumulátoruk eredeti kapacitásuk 80 %-át.


Mindkét modell a Samsung fejlett LCD technológiáját képviselő, nagy fényerejű HD+ felbontású (1600x900 képpont) SuperBright képernyővel érkezik, amellyel maximálisan élvezhetők a legapróbb részletek akár a szabadban is. A kijelző matt felülete kíméli a szemet, ráadásul sokkal jobban ellenáll az apró karcolásoknak. A billentyűzet háttérvilágítása sötétben is tökéletes olvashatóságot biztosít, a SoundAlive hangrendszer pedig tökéletes hangzást kínál.


Samsung Series 5 Ultrabook és Series 7 Chronos notebook (a kép nagyítható)

Samsung Series 5 Ultrabook és Series 7 Chronos notebook (a kép nagyítható)

Samsung Series 7 Chronos notebook


A modern, kompakt kialakítású készülékek meglepően vékonyak, a 14 hüvelykes változat súlya 2,17 kg, míg a 15,6 hüvelykes modell 2,32 kg-os. Az alacsony tömeg egyik oka a Samsung MAX screen megoldása, amelynek révén a 15 hüvelykes kijelző belefér egy mindössze 14 hüvelykes méretű házba. A készülékekre a Samsung két speciális szoftvert telepített: az Easy Migration a számítógépek közötti felhasználói fiókok klónozási lehetőségét kínálja USB kapcsolaton, hálózaton, vagy WiFi-n keresztül, míg a gépekre előre telepített Control Centerben a számítógép összes fontos beállítása percek alatt elvégezhető. A notebookok már kaphatók Magyarországon, ajánlott bruttó 334 900 Ft végfelhasználó áron.”Samsung Series 2, 4 és 6 - üzleti laptopok Magyarországon:


A sajtótájékoztatón amúgy nem csak ez a két végfelhasználóknak szánt széria került szóba, hanem a vállalat üzleti notebookjai is megmutatták magukat. A Series 2, 4 és 6 sorozat tagjai DuraCase Pro házzal szerelt gépei hihetetlenül ellenállóak, akár 500 kilós terhelésnek is ellenállnak. A strapabírás jegyében amúgy megerősített zsanérok és cseppálló billentyűzet is felsorakozik.


Samsung Series 5 Ultrabook és Series 7 Chronos notebook (a kép nagyítható)

Samsung Series 5 Ultrabook és Series 7 Chronos notebook (a kép nagyítható)

Samsung Series 7 Chronos notebook


„A 2-es sorozat 14 és 15 hüvelykes, a 4-es sorozat 12, 14 és 15 hüvelykes, a 6-os sorozat pedig 14 és 15 hüvelykes változatokban, második generációs Intel Core i5/i3 processzorral, nagy teljesítményű NVIDIA vagy Intel HD videokártyával érkezik. A B2B modellek 300nit fényerejű, 16 millió színt megjeleníteni képes SuperBright kijelzővel rendelkeznek, amelyen a színek a hagyományos monitorokon megszokottnál 40 százalékkal élénkebbnek látszanak. A Samsung PowerPlus Battery Smart technológiája révén az újdonságok 1000 újratöltést követően is megőrzik akkumulátoruk eredeti kapacitásának 80 százalékát, így élettartamuk akár háromszor hosszabb lehet, mint más üzleti notebookoké.”
Címkék:  Samsung, ultrabook, Chronos, notebook, laptop, videó


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva