Cebit 2009 – helyszíni beszámoló III. rész


Szerző: certamen | Dátum: 2009-03-18 18:42:36 | Rovat: HardverTartalom:


Mozilla:


CeBIT 2009

CeBIT2009 Open Source pavilon


A CeBIT Open Source pavilonjában találkoztunk a Mozilla-t képviselő háromtagú delegációval. Egy nagyon kedves, vélhetően amerikai úriember fogadott minket és örömmel válaszolt a kérdéseinkre. Miután megtudta, hogy Magyarországról jöttünk (amerikai létére tudta, hogy hol van Magyarország), az addiginál is szélesebb mosoly kerekedett az arcára. Megkérdeztük, miért olyan jó magyarnak lenni? Választ egy notebook kijelzőjén kaptuk meg:


CeBIT 2009

a Mozilla standja és a magyarországi statisztikák


Az ábrák szerint, a közel 4.000.000 magyar netező negyede Mozillát használ, ami világviszonylatban is nagyon előkelő dolog. A túravezető elmondta az is, hogy Európában Németország a Mozilla legerősebb bástyája, nem csak a nagy lélekszám, hanem a nagy IE ellenesség révén is.

Szerettünk volt többet megtudni a 3.5-ös böngészőjükről is, de sajnos az idő hiánya és az úriember titokzatossága miatt, nem lettünk sokkal okosabbak (kb. azt a sajtóanyagot mondta vissza, amit a cég közleménye tartalmaz).Matrox:

Gondolom sokan emlékeznek még a Matrox-ra, mint a régi idők nagy VGA gyártójára. Mostanában alig hallani a vállalatról, pedig sok újdonságon dolgoznak. A cég profilját most két termékvonal határozza meg (legalábbis a Consumer Electronic részlegben), mégpedig a munkaállomásokba szánt videokártyák és a bővítő modulok.


CeBIT 2009

Matrox pavilon - a kipróbálható autós játékkal


A munkához készült termékeik M series név alatt futnak a kategória öt modellt számlál. Ezek mindegyike több megjelenítő együttes használatára lett optimalizálva, elsősorban nagy felbontás mellett:

A másik termékcsalád a Graphics eXpansion Modules nevet viseli. Ezek a cikkek PC-hez csatlakoztatható külső dobozok, amik több monitor együttes vezérlésére használhatóak. A demo részen felállított TripleHead2Go névre keresztelt eszköz például egy sima 8400 GS videokártyával is képes a 3 monitoros extended desktop-ot (kiterjesztett asztal) létrehozni:MIL-PC.COM:

Érdekes eszközt mutatott be a mil-pc.com. A leginkább egy nagy navihoz hasonlító hardver 8,4 illetve 10,4”-os kivitelben érhető el, mindkét változat érintőképernyős. Főbb képességeik az alábbiak:

8 órás üzemidő
WiFi, Bluetooth, Infra, Lan és USB csatlakozási lehetőségek
55c°-ig hőálló, por, ütés és cseppálló
A nagyobb modell súlya mindössze 2,2 Kg.


CeBIT 2009

..homokvihar a vitrinben..vissza

tovább

SPIDERNET ´99


© 2008-2020 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva