Silicon Power 32GB SSD eSATA USB pendrive


Szerző: insolens | Dátum: 2009-08-25 22:40:13 | Rovat: HardverTartalom:
A tartalom megtekintéséhez flashplayer szükséges.

[ Telepítés ]


Borzasztó hosszú és bonyolult is a Silicon Power új SSD meghajtójának a neve, ezért kezdjük az ismerkedést a név magyarázatával.


A főszerkesztő közbeszól:

Illene itt pár sort írni az SSD meghajtók mibenlétéről és a Silicon Power termékkínálatáról is. Egy nemsoká megjelenő cikkben azonban SATA és IDE SSD meghajtókat fogunk tesztelni, részletesen írunk majd az SSD technológiáról, annak előnyeiről és hátrányairól is. Most legyen elég annyi, hogy egy nagyon gyors termék következik.


Tehát Silicon Power 32GB SSD eSATA USB pendrive. A Silicon Power a gyártó neve, míg a 32GB a termék kapacitását jelöli. Az SSD azt jelenti (nagyon leegyszerűsítve) hogy egy mozgó alkatrészektől mentes, NAND memóriákból álló háttértárolóval van dolgunk. A név eddig sok izgalmat nem rejtett, azonban most következik az „ereszd el a hajamat”. USB-s pendrive-ot már mindenki látott, ebben nincs is semmi különleges, azonban a most bemutatásra kerülő eszköz képes eSATA-n keresztül is a PC-hez kapcsolódni.


Silicon Power 32GB SSD eSATA USB

Silicon Power 32GB SSD - az eSATA csatlakozó


Miért jó, ha egy pendrive-on van eSATA? Azért, mert ennek segítésével az USB sebességénél 2x gyorsabban mozgathatjuk az adatokat. Ráadásul a Silicon Power (és minden más gyártó) eSATA eszköze HOT-SWAP csatlakozású, azaz menet közben bedugható és kihúzható. (Anélkül, hogy a gépet újra kellene indítani.)


Silicon Power 32GB SSD eSATA USB


Adott egy pendrive, 32 GB tárkapacitással, kétféle csatlakozóval és elméletileg nagyon nagy sebességgel. Nincs más dolgunk, mint megfogni két, korábban már tesztelt klasszikus USB kulcsot és versenyre hívni a Silicon Power termékét.


Silicon Power 32GB SSD eSATA USB

Silicon Power 32GB SSD eSATA USB – az USB-s végetovább

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva