Áruhitel - ha nincs elég pénzed, de szükséged van egy jó cuccra


Szerző: certamen | Dátum: 2017-12-20 11:46:38 | Rovat: Hardver


Ha számítógépet, monitort, hardvert vagy akár televíziót, telefont fényképezőgépet szeretnél vásárolni, de nincs elég pénz a zsebedben, az áruhitel lehet az ésszerű megoldás. Adósságot halmozni nem okos dolog, de egy átgondolt döntéssel jól járhatsz.

Az áruhitel nem ördögtől való dolog, de csak abban az esetben érdemes igénybe venni a lehetőséget, ha nem okoz nehézséget a törlesztés fizetése. Ha a kiszemeltnél drágább termék mellett döntenél, esetleg a pénzed másra költenéd, jó ötlet lehet az áruhitel felvétele, viszont ne élj a lehetőséggel, ha megterhelő lehet a részletek folyamatos fizetése.

A hitelmindenkinek.hu javaslata szerint a futamidő megválasztásakor érdemes a termék árával, illetve a törlesztőrészletek nagyságával számolni. Mindenképpen úgy válaszd meg a havi részlet nagyságát, hogy az ne jelentsen megterhelést a családi kasszára. Mindenki szeretné minél előbb letudni a fizetési kötelezettségét, azonban egy hibás döntés sok kellemetlenséghez vezethet.

Fontos megjegyezni, hogy az áruhitel elbírálása minden esetben a finanszírozó pénzintézet joga. Ez azt jelenti, hogy az áruhitel folyósításáról nem a kereskedő vagy a webáruház dönt, hanem a velük kapcsolatban lévő pénzintézet. Ilyen módon a folyósítás feltételeit is maga a pénzintézet határozza meg.

A webáruházak és az offline kereskedők feladata gyakorlatilag a közvetítésben merül ki. Igyekeznek kellő információval szolgálni az áruhitellel kapcsolatban, így bátran fordulj hozzájuk! A vezető webáruházak saját hitelügyintéző munkatársakat foglalkoztatnak, akik minden kérdés megválaszolásában a segítségedre lehetnek.


Így zajlik az online áruhitel igénylése - általában


Webáruházak esetén a hiteligénylés és hitelelbírálás folyamatát gyakorlatilag a végtelenségig egyszerűsítették annak érdekében, hogy a lehető leghatékonyabb legyen a folyamat.

A nagyobb webáruházak általában biztosítanak lehetőséget az áruhitellel történő vásárlásra, ezt szívesen kommunikálják jól látható felületen. A hiteligénylést rendszerint a kiszemelt termék kosárba helyezését követően kell megkezdeni. Mindenképpen szükséged lesz a személyes okmányaidra, illetve a finanszírozó pénzintézet által biztosított hiteligénylő lapra. Ha megtörténik az elbírálás és pozitív válasz érkezik, abban az esetben ki kell nyomtatnod a szerződést, vagy ha erre nincs lehetőséged, hívd a megadott számot és kérd a postai kiküldést. Miután megtörténik a szerződés és a fénymásolatok feldolgozása, a rendelés aktívvá válik és megkezdődik a kiszállítás.


Amire még kíváncsi lehetsz...


Felmerülhet a kérdés, mennyi idő alatt kapod meg az áruhitellel vásárolt termékeidet. Nos, maga az elbírálás, illetve a dokumentumok feldolgozása relatív gyors, az esetek többségében egy vagy két munkanap alatt lezajlik. Ennél hosszabb várakozási időre lehet számítani azoknál a webáruházaknál, akik nem rendelkeznek saját hitelügyintéző mechanizmussal és társosztállyal. A dokumentáció feldolgozását követően a kiszállítás már a rendes mederben zajlik; hasonló kiszállítási idő várható, mint bankkártyás fizetés vagy utánvét esetén.

Az áruhitel igénylésének néhány alapvető feltétele van: töltsd be a 18. életéved, rendelkezz magyarországi állandó lakcímmel, tudd igazolni a rendszeres jövedelmed, ne próbaidőd vagy felmondási időszakod töltsd, tudj vezetékes telefonszám elérhetőséget adni. Amennyiben megfelelsz ezeknek a feltételeknek, előtted is nyitva áll az áruhitel igénylésének lehetősége.

Áruhitel - ha nincs elég pénzed, de szükséged van egy jó cuccra

Címkék:  hitel, áruhitel, hiteligénylés, hitelelbírálás


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2021 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva