Így válasszon laptopot karácsonyra!


Szerző: certamen | Dátum: 2017-12-13 10:49:20 | Rovat: Notebook


Az ünnepek előtt a szaküzletek rendszerint akciós laptop ajánlatokkal jelentkeznek és a kínálat is minden korábbinál szélesebb. De vajon mennyit érdemes költeni a területen? Milyen megoldást célszerű előnyben részesíteni iskoláskorú gyermekünk számára, és mely készülékek bizonyulnak ideálisnak munkához?

A választék rendkívül gazdag, és a százezer forint körüli laptopoktól kezdve egészen a minden extra jellemzővel bíró, több százezres készülékekig sokféle márka és árkategória közül válogathatunk. A bestbyte.hu tapasztalatai azt mutatják, hogy a középkategóriás laptop fajtákkal biztosan nem lőhetünk mellé ajándékozáskor.


Nem mindegy, ki a megajándékozott!


Laptop választás alkalmával érdemes szem előtt tartani, hogy ki fogja használni az eszközt. Míg az iskolások számára a strapabíró kivitellel bíró, lehetőség szerint költséghatékony megoldás lehet az ideális, addig munka mellé már olyan tényezőket is célszerű figyelembe venni, mint a memória mérete, a háttértár mérete, vagy a processzor színvonala. A felhasználói élmény bármely korosztály számára lényeges lehet, tehát a kijelző méretére és felbontására is célszerű odafigyelni.

Amennyiben gyakran használja majd a megajándékozott gépelésre is az eszközt, akkor a billentyűzet méretére szintén kiemelt figyelmet érdemes fordítani. Munka mellé megéri a drágább darabokat előnyben részesíteni, fiataloknak, iskolásoknak pedig a megbízható minőség mellett sokszor az elérhető árak is lényegesek.


Leválasztható érintőkijelző a praktikusság szolgálatában


Ma már olyan laptop fajták is elérhetőek a kínálatban, amelyek leválasztható érintőkijelzővel rendelkeznek, tehát a billentyűzet rész nélkül, tulajdonképpen tabletként is használhatóak. A megoldás kifejezetten praktikus azok számára, akik gyakran viszik magukkal a készüléket és a billentyűzetre, mint beviteli eszközre nincsen minden esetben szükségük. A korrekt áron elérhető megoldás ajándék gyanánt is remek választás, és tulajdonképpen bármely korosztály ki tudja használni annak előnyeit.


Ismert, megbízható márkák


Műszaki cikkek esetében rendszerint azt szokták javasolni a szakemberek, hogy az ismert márkák közül válasszunk. Nem véletlen, hiszen ezek olyan minőséget nyújtanak, ami megbízható. Ugyan a 100 ezer forint környéki készülékakciók kétségkívül vonzónak bizonyulnak, de meggondolandó, hogy ezért a pénzért valóban kiválóan használható eszközt kaphatunk-e. A későbbi praktikus használhatóság érdekében a háttértár, a processzor és a memória paraméterei kiemelt figyelmet érdemelnek.


Online rendelhető laptop


Az internetes vásárlás kényelmét érdemes akkor is kihasználni, ha laptop beszerzése a cél. A szűrési lehetőségnek köszönhetően beállíthatjuk azokat a paramétereket, melyeket fontosnak tartunk akár a műszaki jellemzőktől kezdve az árkategóriáig vagy a kijelző típusáig. Megéri figyelemmel követni az ismert és megbízható webáruházak akciós ajánlatait, ugyanis az ünnepek előtt rendszerint sokféle kedvező megoldást kínálnak.

Ugyan kétségtelen, hogy az asztali számítógép még mindig sokaknál megtalálható, de a laptop a maga mobilizálhatóságával szintén nagy népszerűségnek örvend. A korszerű megoldás ma már olyan paraméterekkel áll rendelkezésre, melyek tökéletesen szolgálják az optimális felhasználói élményt. Az ünnepek előtt is érdemes a laptopok nyújtotta lehetőségekre gondolni, és akár ajándékként választani az ismert márkák készülékei közül. Bármely korosztály számára örömet szerezhetünk egy színvonalas eszközzel.


Laptopot Karácsonyra (a kép nagyítható)

Laptopot Karácsonyra (a kép nagyítható)

Címkék:  laptop, karácsony, ünnepek


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2021 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva