AVerMedia HD rögzítő eszközök - játékhoz és tévéhez


Szerző: Umbra | Dátum: 2012-02-21 10:51:55 | Rovat: Multimédia


..videós hírösszefoglalónkban már mutattunk egy AVerMedia rögzítő kártyát, azonban a gyártó kínálatában ezen kívül is akad néhány újdonság. A játékosoknak szánt Live Gamer HD (C985) mellett a Game Broadcaster HD (C127), valamint a HD EzRecorder (C283) szerepel összeállításunkban..Négy rögzítő egység, három különböző felhasználási területre:


Videós hírösszefoglalónkban már szerepelt az AVerMedia Live Gamer HD (C985), ami egy hardveres rögzítő egység. Elsődleges feladata a játékok megörökítése, természetesen akár Full HD minőségben. Ez önmagában nem is akkora újdonság, viszont az már igen, hogy a művelethez elég egyetlen számítógép. A Live Gamer HD PCI-Express sínen csatlakozik a PC-hez, majd a VGA-ból direkt (DVI, vagy HDMI) kábelen küldött jeleket alakítja videóvá. Hardveres H.264 kódolója révén a végeredmény nem csak szép, de könnyen használható is lesz.


AVerMedia HD rögzítő eszközök - játékhoz és tévéhez

AVerMedia HD rögzítő eszközök - játékhoz és tévéhez


A Fraps-szel szemben több előnye is van, az egyik hogy nem igényel komolyabb erőforrást a géptől, a másik pedig, hogy nem tömörítetlen AVI, hanem készre kódolt videó file a jutalmunk. Megjelenése a magyar piacon április közepén várható. Az AVerMedia Live Gamer HD biztosan nem lesz olcsó mulatság, de elnézve a kezelő szoftvert, a dedikált rögzítő gombot, valamint a hardveres képességeket, biztosan megéri az árát.


Valamivel olcsóbb alternatívát jelent a C127 jelű AVerMedia Game Broadcaster HD. A szoftveres megoldás hardcore játék mellett rögzítéskor egy második gépet igényel, viszont stream támogatása miatt egyedülálló megoldás lehet amatőr felhasználók részére: „Tegye híressé Önmagát. Közvetítse saját játékát és tegye lehetővé bárkinek a világon, hogy láthassa mit tud Ön! Ezrek csatlakozhatnak és a csúcsra kerül. A Game Broadcaster HD tökéletesen kompatibilis a legkedveltebb Adobe Flash Media Live Encoder-rel és az Élő közvetítését olyan egyszerűvé teszi, amennyire csak lehetséges!” - áll a gyártó oldalán.


Battlefield 3 PC gameplay in HD 1080p : Recorded by AVerMedia Game Broadcaster HD (AVerMediaGamerZone)


Extra adalék, hogy a Game Broadcaster HD nem csak PC-vel kompatibilis, hanem képes PS3 vagy Xbox 360 jelek rögzítésére, stream-elésére. Ennek megfelelően a VGA (D-Sub) és HDMI bemeneten kívül komponens csatlakozó is megtalálható rajta. A tesztmodell hamarosan hozzánk is befut, így hamarosan saját szemetekkel is meggyőződhettek működéséről.


A harmadik most megjelenő AVerMedia termék a (C283) HD EzRecorder. Ez már nem gamer motyó, hanem általános célú, külső rögzítő főleg TV műsorok megörökítéséhez. Használata piszok egyszerű, csak megnyomjuk a felvétel gombot, vagy beállítjuk az időzítőt, és kész. Az újdonság adatainkat merevlemezen (2,5”, SATA) tárolja, ahonnan USB csatolón keresztül külső HDD-re és pendrive-ra küldhetjük a felvételt (vagy persze megnézhetjük direktben a TV-n is.)


AVerMedia HD rögzítő eszközök - játékhoz és tévéhez


A PC nélkül is használható HD EzRecorder maximum 1080i HD minőséget garantál, ami lássuk be, a mai TV adásokhoz nem hogy elég, gyakran még sok is. Extra opció az időzített felvétel, az 1 gombos felvétel és képkészítés, a H.264 hardveres tömörítés, az azonnali felvétel visszajátszás. Talán mondani sem kell, hogy a vezérlés távirányítóval történik. A bemeneti jel itt is komponens videó, így elkerülhető a több esetben is problémát okozó HDMI védelem.


Bár nem teljesen új, mégis érdekes cucc az AVerMedia GameCapture HD, ami lényegében a HD Ezrecorder bátyja. Főbb paraméterekben és kinézetben nagyon hasonló rögzítőkről van szó, azonban míg a HD Ezrecorder a TV felvételt támogatja, addig a GameCapture HD kifejezetten konzolokhoz készült. A csomagban a külső egységen kívül egy speciális Konzol-Komponens kábel is lapul, így garantált az Xbox360, PS3 és Wii diadalok eltárolása.


VerMedia Game Capture HD (C281)- Xbox 360, PS3 és Wii HD játékfelvétel valós- időben (AVerMediaTecEurope)


Az AVerMedia GameCapture HD főbb képességei: HD játék rögzítés 1080i felbontással, PC független, egy gombos rögzítés, H.264 hardveres tömörítés, felvétel visszajátszás, pillanatképek készítése, belső 2.5” merevlemez támogatás, külső USB meghajtó támogatás, távirányító.
Címkék:  AVerMedia, HD, rögzítő, játék, tévé, TV, felvevő, USB


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva