Intel Classmate PC 2012 - erősebb, gyorsabb (sajtóközlemény)


Szerző: Umbra | Dátum: 2012-01-19 18:36:28 | Rovat: Notebook


..az Intel 2007-ben indított Classmate programjában már nem kevesebb, mint 6 millió PC került értékesítésre, a világ 70 országában. Az iskolások igényeihez igazított rendszerek főbb elemei a rugalmasság, a tartósság és a strapabírás. A Classmate, az új Atom platform megjelenésével ismét tovább lép..Sajtóközlemény (Intel Classmate PC 2012):


Intel Classmate PC 2012

Gyorsabb és erősebb az új Intel alapú Classmate PC

„Nagyobb ellenálló-képesség és biztonság, valamint 10 órás üzemidő biztosítja a rugalmasságot az osztálytermen belül és kívül is

(2007-es bemutatása óta az Intel Learning Series program részeként több mint 6 millió Intel alapú Classmate PC került az iskolákba 70 országban)

Az Intel Corporation bejelentette a legújabb Intel alapú Classmate PC-ket, amelyek az új Intel® Atom™ processzor-ra épülnek. Az új Classmate PC-k továbbfejlesztett felhasználói élményt, nagyobb tűrőképességet és hosszabb akkumulátoros üzemidőt biztosítanak megfizethető áron. A megnövelt üzemidővel a tanulók egyetlen feltöltéssel kb. 10 órán keresztül tudják használni gépeiket. A nagyobb ellenálló-képesség olyan fejlesztéseknek köszönhető, mint a megerősített, ütésálló és rezgéscsillapító sarkok, a vízálló és lefeszegethetetlen gombokkal érkező billentyűzet.

"Ahhoz, hogy a mai világban sikeresek legyenek, a diákoknak rengeteg 21. századi képességre kell szert tenniük. Így például a problémamegoldásra, a kritikus gondolkodásra és az együttműködésre.” - mondta Gacsal József, az Intel Hungary üzletfejlesztési igazgatója. "Az olyan technológiai újítások, amelyeket kifejezetten oktatási célokra szánunk, kulcsfontosságú szerepet játszanak ezen képességek elsajátításában. Ennek érdekében mutattuk be az új Classmate PC-t.” Az új többérintéses írás lehetőségének köszönhetően a diákok közvetlenül az érintőképernyőn is jegyzetelhetnek, a folyamatot nem zavarja meg a kijelzőhöz érő tenyér sem, így biztosítva a kézírás élményét. A beépített kamera, a képnézegető, a médialejátszó és a rajzoló alkalmazások pedig az alkotás lehetőségét adják.

Az átfogó osztálytermi funkciók és képességek közé tartozik a LabCam, amely egy érintés-optimalizált alkalmazás hat könnyen kezelhető tudományos kutatási eszközzel. Ezek segítségével a diákok könnyedén tudják elemezni a különböző módokon rögzített fotók és videók vizuális adatait. Az előtelepített McAfee AntiVirus szoftver gondoskodik a felhasználók adatainak védelméről, a platform menedzsment pedig a készülékek tömeges kezelhetőséget segíti. Új fejlesztés a tantermi menedzsment, a lopásgátlás, a kiegészítő webkamera, a zajszűrés, a digitális archiválás és a jegyzetelés. A tanárok számára elérhető a továbbfejlesztett hozzáférési és kezelési funkció is, így láthatják és ellenőrizhetik a diákokat.

A legújabb Classmate PC-k gyártói: ASI, Compumax, CTL, ECS USA, EMAK, Equus, JP SaCouto, Koodoo, Lanix, Lenovo, M&A, Mustek, PDC, Positivo, RM, Sigong és a Viper.”


Címkék:  Intel, Classmate, 2012, sajtóközlemény, Atom, netbook


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva