Yeston AMD Radeon HD 7970 - sajátságos megközelítésben


Szerző: Umbra | Dátum: 2012-01-18 20:45:05 | Rovat: Hardver


..a Yeston-nál úgy tűnik, nem nagyon szívlelik az AMD Radeon HD 7970 referencia megoldását. Erre utal az a tény, hogy a nemrég bemutatott (igencsak költséghatékony) áramköri lap mellé már saját hűtési koncepciót is kidolgoztak. Ezt a repülőgép hajtómű ihlette csodát bizony érdemes szemügyre venni..Megabrutál kinézettel támad a Yeston saját Radeon HD 7970 megoldása:


Brutális. Sőt, elmebeteg, és még sokáig sorolhatnánk a jelzőket, melyek mindegyike illene a Yeston Radeon HD 7970 videokártyájára. A referenciával elégedetlen gyártó több lépcsőben szabja saját képére az AMD aktuális csúcs termékét, a Tahiti magos HD 7970-et.


Yeston AMD Radeon HD 7970 - sajátságos megközelítésben

Yeston Radeon HD 7970 - egydi megoldás


Első nekifutásra az áramköri lapot tervezték újra, ami így olcsóbban gyártható, költséghatékonyabb és jobban illik az egyedi hűtőhöz is. A PCB legfőbb jellemzője, hogy 8+1+1 phase VRM kialakítást mutat, olcsóbb ferrit magos ellenállásokkal, LFPAK MOSFET, és „UPI-made” VRM szabályzókkal. Azt nyilván nem tudni, mennyit spórol ezzel a Yeston és mennyit ad át nekünk (a termék jobb ára kapcsán), de talán nem is ez a lényeg.


Yeston AMD Radeon HD 7970 - sajátságos megközelítésben

Yeston Radeon HD 7970 - PCB design


A lényeg csak most következik, hiszen végre napvilágot láttak első képek a hűtésről is. A sugárhajtású repülők gázturbinás hajtóműve ihlette piszok jól mutat, ráadásul azt ígérik, nagyon hatékony lesz. A ventilátorok a rendszer tetején kapnak helyet, 2x12cm kivitelben. Mint látható, lapátok szokatlanul sűrűn helyezkednek el, elvileg ezzel növelhető a légnyomás és csökkenthető a zaj.


Yeston AMD Radeon HD 7970 - sajátságos megközelítésben


Hőcsőból hatot kapunk, réz talppal (és talá vapor chamber eljárással). A gyártó szerint már az utolsó simításokat végzik a hűtésen, ezután kezdődik az órajel állítgatás. Remélhetőleg jól haladnak majd a munkálatok, és hamarosan egy komolyan túlhajtott Radeon HD 7970-et köszönhetünk!
Címkék:  Yeston, amd, Radeon HD 7970, turbina, sugárhajtómű, cooler, VGA


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva