ASUS Eee Pad Slider TabletPC- szeptemberben érkezik


Szerző: Umbra | Dátum: 2011-08-10 17:14:07 | Rovat: Notebook


..a CES-es bemutatott ASUS Eee Pad Slider valamikor szeptember végén érkezik Magyarországra, első körben 149.900 Ft-os áron. A kicsúsztatható billentyűzettel szerelt tablet Android 3.1 operációs rendszert futtat, belsejében pedig a már jól ismert Tegra 2 SoC szorgoskodik..Újabb, egyedi kialakítással megáldott ASUS tablet közelít a határ felé:


ASUS Eee Pad Slider TabletPC (a kép nagyítható)

ASUS Eee Pad Slider TabletPC (a kép nagyítható)

Izgalmas külső, teljesen egyedi billentyűzet elrendezés és komoly hardver környezet jellemzi az ASUS Eee Pad Slider (SL101) tablet termékét. Az ASUS Eee Pad sorozatáról korábban több hírben is beszámoltunk, így híreink között szerepelt már a Transformer és a MeMo is. A Slider, mint újonnan befutó tábla valamikor szeptember végén érkezik hazánkba, első körben 32GB-os tárhellyel, 3G nélkül, 149.900 Ft-os áron. Nézzük, mit kínál az ASUS ezért a cseppet sem szerény összegért.ASUS Eee Pad Slider TabletPC (a kép nagyítható)

ASUS Eee Pad Slider TabletPC (a kép nagyítható)

Az Eee Pad Slider legfőbb érdekessége a kijelző alá betolható, illetve onnan kicsúsztatható billentyűzet. Ez a megoldás annyira újszerű, hogy formatervével elnyerte az International Design Excellence Awards 2011 díjat. Az ötlet amúgy zseniális, hiszen ha csak netezünk, olvasunk, vagy játszunk, akkor nincs szükség a billentyűzetre, azonban ha levelet írunk, vagy valamilyen szövegszerkesztőt bizgerálunk, jól jönnek a gombok. A teljes qwerty keyboard kellemes leütésű, szigetes billentyűkből épül fel és persze néhány funció vezérlő is megtalálható rajta (WiFi és Bluetooth kapcsoló, fényerő állítás).ASUS Eee Pad Slider TabletPC (a kép nagyítható)

ASUS Eee Pad Slider TabletPC (a kép nagyítható)

Hardveres oldalról nézve a Silder-t, tökéletes elégedettség lehet úrrá rajtunk, elvégre a 10,1”-os, 1280x800 pixeles IPS kijelző (178 fokos beláthatósággal) biztosan szép képet ad. Természetes, hogy a vezérlést végezhetjük ujjaink segítségével is, a kapacitív megjelenítő Corning Gorilla Glass üveg alatt várja a tapicskolást. Az Android 3.1 (később érkezik 3.2 frissítés) garantáltan gyorsan mozog majd az nVidia Tegra 2 SoC rendszerén, amit 1GB RAM és 32GB-os háttértár egészít ki. Az általános használatban jó társunk lesz még az 1,3MP-es elő és 5MP-es hátlapi kamera, valamint a mini jack, mini HDMI és mini USB csatlakozó. A külvilággal WiFi és Bluetooth segítésével tarthatjuk a kapcsolatot.ASUS Eee Pad Slider TabletPC (a kép nagyítható)

ASUS Eee Pad Slider TabletPC (a kép nagyítható)

A tárkapacitás Micro SD kártyával bővíthető (mondjuk nem tudom, hogy kinek kell 32GB-nál több egy tabletbe.) Az ASUS több egyedi alkalmazást is készített a vásárlóknak: MyNet (felhő alapú adattovábbítás más PC-kre), MyCloud (szintén felhő alapő, digitális tartalom elérés) és MyLibrary (egyetlen kényelmesen böngészhető profilba rendezi a letöltött könyveket, magazinokat és újságokat).ASUS Eee Pad Slider TabletPC (a kép nagyítható)

ASUS Eee Pad Slider TabletPC (a kép nagyítható)

ASUS Eee Pad Slider TabletPC (a kép nagyítható)

Az ASUS Eee Pad Slider mérete 273 x 180 x 17,7 mm, súlya 886 gramm, vagyis könnyen hordozható és egy kézben tartva sem túl nehéz. Színekből egyelőre kétféle választható: gyöngyfehér és metálbarna. Két dolgot nem árult még el az ASUS; az egyik, hogy mennyi időt lehet akkumulátorról tabletezni, a másik, hogy a Slider-en kívül mit találunk még a termék dobozában (kábelek, töltő, esetleg egér).
A hírhez kapcsolódó termékek és azok ára:


Bluechip: Asus Eee Pad Transformer >> 128.990 Ft (10,1", ARM Cortex A9, Tegra2, 16GB, WiFi, HDMI, Androind 3.1)


Bluechip: Archos 101 Wi-Fi 16GB >> 72.790 Ft (10,1", ARM Cortex A8 1GHz, 16GB memória, WiFi, HDMI, Androind 2.2)


Foramax: ASUS Eee Pad Slider 32GB >> 157.200 Ft (10,1", ARM Cortex A9, Tegra2, 32GB, WiFi, HDMI, Androind 3.1)


Foramax: Samsung Galaxy TAB >> 118.200 Ft (7", 1GHz, PowerVR SGX540, 16GB, WiFi, GPS, 3G, Androind 2.2)

Címkék:  Asus, Eee Pad, Slider, tablet, táble, Android, Tegra


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva