XFX, Plextor, Geil és Leadtek termékek


Szerző: Umbra | Dátum: 2008-11-26 12:05:30 | Rovat: Hardver


Mai válogatásunk főszereplői rendre nagynevű cégek minőségi eszközei lesznek. Általában kellő távolságtartással és visszafogott örömmel közeledünk az új termékekhez, most azonban erre semmi okunk. A Plextor vagy a Geil neve önmagában garanciát jelent arra, hogy nagyon jó minőséggel és átgondolt hardverekkel lesz dolgunk.


a mai kínálat


Elsőnek az XFX új, Intel alapokra épített alaplapjait mutatjuk be, majd a Geil új memóriahűtője következik. Ezután szemügyre vesszük a Plextor új DVD és Blue-ray íróit, végezetül a Leadtek egy érdekes digitalizáló hardverét vizsgáljuk meg.XFX XG31i alaplap család:

Az XFX neve általában a játékok iránt érdeklődő és éppen ezért a komolyabb videokártyákra fogékony olvasóink számára lehet ismerős. Nos, a gyártó nem csak VGA kártyákat, hanem alaplapokat is készít, általában Nvidia chipsettel. (Ez igaz a VGA-kra is, az XFX kizárólagos Nvidia partner.) Most egy új, saját hagyományaikkal szakító alaplapcsaládot mutatott be az XFX. Az újdonság abban áll, hogy nem Nvidia, hanem Intel chipsetre építkeztek. Az új termékek aMI-IG31-CH79, MI-XG31-CH79, MI-G31I-CH79 neveket viselik és mind Intel G31-es lapkakészletre épülnek.


XFX XG31i


A vasak specifikációi megfelelnek az Intel referenciáknak, így az alábbi főbb képességek jellemzik őket:


Chipset: Intel G31+ ICH7

Memória foglalatok száma: 2 (maximum 4GB memóriáig)

Támogatott FSB: 1333 / 1066 / 800

Támogatott CPU-k: Intel® Core 2 Extreme / Core 2 Quad / Core 2 Duo / Pentium Dual Core / Celeron 400, Penryn Quad Core Yorkfield és Dual Core Wolfdale

Támogatott memória típusa: 2slot Dual Channel DDR2 800 Mhz // 667Mhz

Pci-E foglalat: 1 darab Pci-E 2.0

Integrált VGA: Intel® Graphics Media Accelerator 3100

SATA portok száma: 4 (RAID nem támogaott) + 1 eSATA

USB portok száma: 8 USB (ebből 4 a hátlapon és további 4 az alaplapon)

Ethernet: 1x Gigabit ethernet vezérlő (10/100/1000)


A jelek szerint az XFX-nek is új az Inteles alaplap gondolata, ugyanis a gyártó oldalán még így szerepel az integrált VGA:

XFX XG31i

Onboard Geforce: Intel GMA - ebben a formában vicces..


Az azért érdekes, hogy ha a kizárólagos Nvidia partnerként működő XFX készíthet Inteles alaplapot, akkor nem volt légvár a júliusban tett kijelentésünk: „Az Intel az Nvidia kegyeit keresi…vagy talán fordítva?”.GeiL EVO CYCLONE Memory Cooling System:

GeiL EVO CYCLONE


Több memóriagyártó is tett már kirándulást a tápegységek (Corsair), laptopok (OCZ) és egyéb hardverek világába. Éppen ezért nem meglepő, hogy a GeiL most egy memóriahűtővel jelentkezett. Az EVO Cyclone névre keresztelt termék egy igen méretes borda és egy 5 centiméteres ventilátor keresztezéséből született. Munkája közben alig 21 dBA zaj keletkezik, üzemideje 25.000 óra.


GeiL EVO CYCLONE


A Cyclone érdekessége, hogy miközben a memóriák hidegen tartásán dolgozik, informálja a felhasználót azok hőmérsékletéről. A kék háttérvilágítással ellátott ventikre pirossal rajzolódik ki az éppen aktuális RAM hőmérséklet és a fordulatszám:


GeiL EVO CYCLONE
Plextor optikai meghajtók:

Plextor optikai meghajtók


Rövid csend után, a napokban mutatta be a Plextor legújabb DVD és Blue-ray termékeit. Az újdonságok közül kettő USB-s, kettő SATA csatolós, egy pedig még a jó öreg PATA felületre kapcsolódik. Az eszközök többnyire 6x-os BL és 22x-es DVD írás // olvasás képességekkel rendelkeznek:


PX-610U – USB

PX-610U – USBPX-B310SA – SATA

PX-B310SA – SATAPX-B310U – USB

PX-B310U – USBPX-850SA – SATA

PX-850SA – SATA (PX-850A – PATA)Leadtek WinFast PxVC1100:

Ugyan miért költenénk manapság hardveres digitalizálóra, amikor a processzorok sebessége már elegendő a DVD konvertáláshoz? Válasz a Leadtek műhelyéből érkezik, mivel a gyártó szerint már nem trendi a DVD minőség. Ha tökéletes képminőséget és kristálytiszta hangot szeretnénk, akkor csak a FULL HD jelenthet megoldást. A gyártó oldalán elhelyezett ábra szerint, a digitalizálást megoldhatjuk processzorból is, de akkor a PC egyéb funkcióiról le kell mondanunk (legalábbis a digitalizálás idejére).


Leadtek WinFast PxVC1100


A WinFast PxVC1100 természetesen nem csak HD filmek készítésére és vágásra alkalmas, tökéletesen megállja a helyét „DVD célhardverként” is. Mitől ilyen gyors a PxVC1100? Elsősorban a „nagysebességű” PCI-e csatlakozótól és a termék szívét adó Toshiba SpursEngine BXA32110 processzortól.


Leadtek WinFast PxVC1100


A Leadtek gondolt a szoftver körítésre is, elvégre hiába a jó vas, ha nincs mivel kiaknázni a benne rejlő lehetőségeket. A termékhez jár a DVD MovieFactory, WinDVD és Ulead VideoStudio 11 Plus programokból álló csomag is:


Leadtek WinFast PxVC1100
Legutóbbi híreink:

Samsung, GlacialTech, Point of View, MSI

7 Asus és 3 ECS - hardver újdonságok

Pénteki hírösszefoglaló

Csütörtöki hírösszefoglaló

GTX 260, szabad letöltés, Titan coolerek

Core i7 start, GTX 260 bundle, HD 3870

Hétfői kínálat


Kapcsolódó tesztek:

DVD írók, nyári-őszi kollekció

Elhanyagolt gyártók, avagy spóroljunk ésszerűen

CSX memóriák párosan és párban

Plextor PX-820SA

Tomb Raider – Underworld - FRISSÍTVE


forrás: xfx, leadtek, geil, plextor
lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2019 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva