Evigroup SmartPadle prémium Atom-os tablet


Szerző: Kov | Dátum: 2011-04-08 15:22:34 | Rovat: Notebook


..az Androidos, ARM chipes tabletek tengerében kész felüdülést jelent egy-egy x86 alapú versenyző, így az Evigroup SmartPadle is felkeltette az érdeklődésünket. Az Intel Atom N450 procira épülő újdonság 11,6”-os, Win7 fut rajta és állítólag FullHD videó lejátszást is támogat, 1825 dolláros áron..11,6”-os x86-os tábla számítógép, minden földi jóval:


Tablet tablet hátán, zöld robot az alma ellen (Android vs. Apple), ádáz küzdelem folyik a virágzó szegmens minél nagyobb arányú részesedéséért. A marketing és a trend szép lassan elhitette az utca emberével, hogy könyv vagy nyomtatott sajtó helyett táblás eszközzel kell feszíteni a kávézóban, anélkül ugye senkik vagyunk, egy igazi maradi ősember. Nincs más választás, rohanunk a sarki közértbe 20 deka tapicskolható kijelzőért, de melyik csoda darabot válasszuk, egyáltalán feltétlenül csak ARM architektúrás (Tegra2 és társai) gépek közül válogathatunk?


Evigroup SmartPadle tablet

Evigroup SmartPadle - remek felszereltség, de talán még így is túl drága


Természetesen nem - pedig hajlamosak mostanában megfeledkezni az x86-os versenyzőkről, melyek egyik legnagyobb előnye, hogy az asztali számítógépen és laptopunkon jól megszokott operációs rendszerek köszönhetnek vissza, nem mellesleg ugyan azokat az alkalmazásokat futtatva. Az Evigroup is ebben a kategóriában kíván érvényesülni a 11.6 hüvelykes SmartPaddle nevű tabletjével. A név többeknek azért lehet ismeretlen, mert egy francia csoportról van szó, ami persze nem jelenti azt, hogy ne lehetne legújabb termékük egy kiváló szerkezet, sőt, az 1,825 dolláros árcédula tudatában jogosan elég magasak az elvárások.


A mindössze 13 milliméter vastagságú tábla elejét a LED háttérvilágítású, 1366 x 768 pixel felbontású kapacitív érintőkijelző uralja. A lelkét a jól megszokott Intel Atom N450 (1.66 GHz) processzor és GMA 3150 integrált grafikus mag páros alkotja, teljesítménye az előretelepített Windows 7 Home Premium élvezhető mozgatására elégséges. Az Evigroup állítása szerint 1080p filmekkel is megbirkózik, ami a fent említett platformra köztudottan nem igaz, tehát vagy valamilyen kiegészítő hardveres dekódolóval kooperálnak, vagy elszaladt a ló a marketingesekkel. Reméljük, jelen esetben inkább az első verzió az igaz. (Ebbe az árba mondjuk kényelmesen belefér az Ion2 és a Broadcom Crystal HD chip is.)


Evigroup SmartPadle tablet


Csatlakoztathatóság szempontjából hiánytalan a fegyverarzenál: 802.11 b/g/n WiFi, Bluetooth 2.1, 3G, GPS, mini HDMI és USB port is fellelhető a specifikációban. A használatot gyorsulás és fényérzékelők segítik. A prémium érzetet hivatott erősíteni a minőségi bőr tok, de a csomag felszereltségére sem lehet panasz: a dokkoló állvány és vezeték nélküli billentyűzet segítségével olyan kényelmesen is dolgozhatunk a tableten, mint egy hagyományos PC-n. Beépített akkumulátora 5 üzemórát biztosít.

Evigroup SmartPadle prémium tablet Evigroup SmartPadle prémium tablet Evigroup SmartPadle prémium tablet Evigroup SmartPadle prémium tablet Evigroup SmartPadle prémium tablet Evigroup SmartPadle prémium tablet Evigroup SmartPadle prémium tablet Evigroup SmartPadle prémium tablet Evigroup SmartPadle prémium tablet Evigroup SmartPadle prémium tablet

A hírhez kapcsolódó termékek és azok ára:


Bluechip: Toshiba FOLIO 100 >> 98.990 Ft (10,1", Tegra250, 16GB + memória kártya, Android 2.2)


Bluechip: Alcor ePad Tablet >> 46.590 Ft (7", Rog CH R2818, 256MB + memória kártya, Android 2.1)


PCHelpline: Icarus 701 Tablet >> 69.900 Ft (7", ARM + DSP, 2GB RAM + memória kártya, Android 2.1)


PCHelpline: PoV Mobii Tablet >> 102.871 Ft (10,2", Cortex A9 Tegra 2, 512MB + 512MB, Android 2.2)
Címkék:  Evigroup, SmartPadle, prémium, Atom, tablet, N450


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2021 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva